Lotta-Maj Lahtinen valittiin New Orleansissa järjestetyn Basketball Without Borders Global Campin parhaaksi tyttöpelaajaksi. Vasta 15-vuotias Awak Kuier puolestaan keräsi huomiota donkkaamalla leirillä pelatussa ottelussa.

Basketball Without Borders Global Camp järjestettiin menneenä viikonloppuna New Orleansissa, Yhdysvalloissa NBA:n All Star -tapahtuman yhteydessä. Suomalaisista mukana olivat Lotta-Maj Lahtinen (’99), Sara Bejedi (’00), Awak Kuier (’01) sekä Ricky Waxlax (’99).

Leirille osallistui 26 tyttöä ja 36 poikaa ympäri maailman. Euroopasta mukana oli kuusi tyttöä ja kuusi poikaa.

– Tällä hetkellä tyttöjen puolella olemme Euroopan B-tasolla ja leirillä on varmasti liikuttu yksilöinä kovemmalla tasolla. Lotta-Maj on pystynyt ottamaan sellaisia askeleita, että kun yhä useampi pelaaja pystyy samaan, niin pystymme myös kollektiivisemmin kilpailemaan kovemmalla tasolla, nuorten olympia- ja maajoukkuevalmentaja Jussi Räikkä iloitsee Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kaikki kunnia Lotta-Majlle, hän on halunnut kehittää itseään ja pystynyt siihen. Olen valmentanut häntä nuorten maajoukkueessa ja hän on tullut pitkän matkan siitä, mistä vasta muutama vuosi sitten aloitettiin.

174-senttinen, 17-vuotias Lahtinen pelaa Naisten Korisliigaa Helmi Basket HBA:n riveissä 11,0 pisteen, 5,4 levypallon ja 3,4 syötön keskiarvoilla. Debyyttinsä naisten maajoukkuetasolla Catz Lappeenranta -kasvatti teki marraskuussa, kun Lahtinen kuritti Viroa 16 pisteellä.

15-vuotias, peräti 194 senttiä pitkä Kuier voitti viime kauden päätteeksi B-tyttöjen vuoden pelaajan palkinnon, vaikka oli valtaosaa kanssakilpailijoistaan vuoden nuorempi. Kuier on pelannut kuluvalla kaudella kasvattajaseuransa Peli-Karhujen riveissä nuorten SM-sarjojen lisäksi Naisten Korisliigaa viisi ottelua 4,2 pisteen ja 4,0 levypallon keskiarvoilla.

NBA ja FIBA järjestävät vuosittain Basketball Without Borders –leirin kaikissa maanosissa. Suomalaiset ansaitsivat paikkansa maailmanleirillä osallistuttuaan hyvällä menestyksellä syyskuussa Kisakallion Urheiluopistolla pidetylle BWB-maailmanleirille.

– Koripalloliitto on tehnyt yhdessä seuravalmentajien kanssa pitkäjänteisesti työtä nuorten maajoukkueissa ja SUSI All Star -leirityksen parissa etsien lahjakkuuksia. Tämä on yksi esimerkki siitä, että potentiaalia löytyy niin tyttö- kuin poikapelaajissa. Basketball Without Borders -leiri antaa hienon mahdollisuuden ja kokemuksen nuorille pelaajille, joiden matka on vielä alussa ja on hienoa seurata, minne se tulee johtamaan. Jatkamalla ja edelleen kehittämällä yhteistyötä seuravalmentajien kanssa voimme tukea pelaajia jatkossa yhä paremmin ja toivottavasti saamme pian lukea lisää iloisia uutisia nuorista pelaajistamme, kiteyttää Koripalloliiton valmennuksen johtaja Jukka Toijala.

NBA:n Facebook-sivut huomioivat Kuierin donkin ja samalla se sai maailmanlaajuista näkyvyyttä. Katso video täältä.

https://www.facebook.com/nba/videos/vb.8245623462/10154891845908463/?type=2&theater