Susijengin takamies iloitsi ratkaisukoristaan – ”Jengi sekosi ihan täysin”

© Kuva: Salttu Forsström

Kreikan liigassa Kolossosin joukkueessa pelaava Roope Ahonen oli lauantai-iltana joukkueensa sankari, kun hän nosti rodoslaiset 85-84-voittoon Aris Thessalonikista ottelun loppuhetkillä tekemällä korillaan. Ahonen myöntää voiton ja korin maistuneen erityisen hyvältä.

Ahonen ratkaisi Kolossokselle voiton neljä sekuntia ennen loppua, kun hänelle pelattiin pallo sisäänheitosta ja hän ajoi röyhkeästi kahden pelaajan ohi nostaen pallon koriin. Voitto oli sarjatilanteen kannalta äärimmäisen tärkeä, sillä Kolossos taistelee nyt tiukasti runkosarjan neljännestä sijasta, joka toisi sekä lepovuoron pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle että kotiedun toiselle.

– Tämä oli se peli mikä piti voittaa. Tämä pitää meidät kiinni taistelussa neljännestä sijasta. Ja olihan se aikamoinen voitto. Jengi sekosi ihan täysin sekä katsomossa että kentällä, Ahonen hehkuttaa Yle Urheilun haastattelussa.

Kolossos oli ottelussa niskan päällä aina viime hetkille saakka. Se johti peliä jo 20 pisteellä, mutta Aris kiri päätösneljänneksellä eron umpeen ja nousi johtoon kuusi sekuntia ennen loppua.

– Istuin silloin penkillä ja mietin, ettei tämä voi olla mahdollista. Otimme aikalisän, piirsimme pelin ja omalle kohdalle osui sitten tuollainen kantamoinen. Olin yksi viimeisen pelin optiosta ja pääsin siinä vapaaksi. Jotain piti tehdä ja se tuli selkäytimestä, Ahonen kertaa koriaan.

– Minulla oli koko ajan hirveä halu päästä kehiin loppuhetkillä. Tämä oli meille sellainen do or die -peli taistelussa neljännestä ja viidennestä sijasta. Siinä tuli tunteet pintaan ja kroppa kävi kierroksilla vielä pitkään ottelun jälkeen. Voitto maistui todella hyvältä ja tuollainen lopetus on itsellekin jotain erityistä, Ahonen jatkaa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.