Susijengiläiset harppasivat kohti Ranskan mestaruutta – ”Olemme reagoineet tappioihin oikealla tavalla”

© Kuva: Juha Tamminen

Lassi Tuovin ja Erik Murphyn SIG Strasbourg ryöväsi kotiedun itselleen, kun se voitti Ranskan ProA-liigan toisessa finaalissa Elan Chalonin 74-72 (40-32). Otteluvoitot ovat nyt 1-1.

Viime kohtaamisessa Chalon ratkaisi ottelun heti ensimmäisellä neljänneksellä, mutta tällä kertaa Strasbourg oli paremmin hereillä ja oli ottelussa hienokseltaan niskan päällä koko ajan. Kolmannella neljänneksellä Strasbourg johti ottelua jo 14 pisteellä, mutta Chalon kiri eron lähes umpeen vielä samalla neljänneksellä. Loppuhetkillä Strasbourg oli kuitenkin vahvempi ja kuittasi ottelusta tärkeän voiton.

– Koko pudotuspelit olemme reagoineet tappioihin oikealla tavalla ja nytkin saimme ottelun kontrolliin puolustuksella heti alkuminuuteista. Chalon on sarjan nopein joukkue, joten tempon hidastaminen oli avain voittoon, Tuovi pohti ottelun ratkaisua Koripalloliiton tiedotteessa.

Murphy oli loukkaantuneena sivussa Strasbourgin kokoonpanosta.

Ottelusarja on tilanteessa 1-1 ja mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa. Strasbourg saa mahdollisuuden katkaista finaalisarja kotikentällään, sillä seuraavat kaksi finaalia pelataan Strasbourgissa. Kolmas finaali on edessä jo lauantaina. Tuovi lähtee luottavaisena kotipeleihin.

– Tiivis ottelutahti palvelee meitä, sillä pelaamme hieman Chalonia laajemmalla rotaatiolla.

Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.