Kauhajoen Karhu ry ja uusi Karhu Basket ry (Karhubasket) ovat solmineet yhteisymmärryksessä sopimuksen, jolla Korisliigassa pelaavan joukkueen asiat siirtyvät Karhu Basket ry:lle. Eriytyminen sai varmistuksen perjantaina Kauhajoen Kasinolla järjestetyssä Karhun ylimääräisessä yleiskokouksessa.

Samalla Karhun nimissä ollut Korisliigalisenssi siirtyy uudelle ry:lle. Liigalisenssin siirto vaatii vielä siunauksen Suomen koripalloliitolta, mutta asiaa on valmisteltu yhteistyössä koripalloliiton kanssa ja paperit ovat valmiina. Virallisesti liigalisenssi, joka on Korisliigassa pelaamisen edellytys, siirtyy uudelle ry:lle elokuussa.

Käytännössä siirto ei vaikuta mihinkään. Edustusjoukkueen sopimuspelaajat siirtyvät seurasiirrolla Karhubasketin pelaajiksi. Karhubasketissa pelaavien paikkakunnan omien kasvattien Perttu Salmen, Valtteri Pihlajamäen ja Jussi Myllyniemen kasvattajaseuraksi jää Kauhajoen Karhu.

– Korisliigajoukkueen pyörittäminen vastaa yrityksen pyörittämistä. Nyt, kun olemme oma ry, valta ja vastuu jakautuvat selkeämmin. Näemme asiat niin, että Karhubasketin tulevaisuuden suunnitelmat vaativat tämän luonnollisen jakautumisen. Näin pystymme kehittämään uutta seuraa tulevaisuuden haasteissa. Siirtymisneuvottelut ja käytännön asioiden hoitaminen on tapahtunut hyvässä yhteistyössä ja olemme varmasti molemmat tyytyväisiä lopputulokseen, Karhubasketin puheenjohtaja Vesa Ojala kertoo siirtymisen taustoista Karhubasketin sivuilla.