Nuorten EM-kotikisat valmisti Susijengin lupausta tulevaan – ”Se oli uskomaton kokemus”

© Kuva: Getty Images

Susijengin EM-kisakesä 2017 pyörähti maaotteluiden osalta käyntiin lauantaina, kun Suomi kohtasi Latvian. Vuosi sitten niin ikään Tampereella miesten maaotteludebyyttinsä tehnyt Fiifi Aidoo, 21, on yksi Susijengin nuoren kaartin pelaajista, joka kärkkyy entistä suurempaa vastuuta sinivalkopaidassa.

Kesä 2016 oli helsinkiläisen Visa-Basketin kasvatille erityiskiireinen, sillä heti 20-vuotiaiden miesten EM-kotikisojen jälkeen Aidoo sai Susijengin luotsi Henrik Dettmannilta kutsun miesten maajoukkueen harjoitusrinkiin.

Aidoo harjoitteli Susijengin kanssa viime kesänä kaksi viikkoa ja veti miesten maaottelupaidan ylleen ottelussa Belgiaa vastaan ennen lähtöään Yhdysvaltojen Arizonaan ensimmäiselle kaudelleen USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa.

Vaikka Aidoo pelasi vuoden takaisessa maaotteludebyytissään vain runsaan viisiminuuttisen, keräsi hän Dettmannilta kehut yksittäisenä pelaajana, joka alkoi kääntää vaikeaa ottelua Suomen hyväksi puolustustyöskentelyllään.

– Hyvä kuulla tuo, koska se on kuitenkin juttu, johon minä pyrin. Minun päätarkoitus on tuoda tällä hetkellä Susijengille energiaa penkiltä. Olen minä puolustuksessanikin mielestäni ihan ookoo, Aidoo toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Aidoo liittyi viime kesänä Susijengin rinkiin heti Helsingissä pidettyjen 20-vuotiaiden miesten EM-kisojen jälkeen. Vaikka ”Sudenpennut” tipahti kisojen päätteeksi A-divisioonasta, pääsi Aidoo joukkueen avainpelaajana osalliseksi maailmanluokan koripallohuumasta, kun Suomi hemmotteli Helsingin Jäähallin runsaslukuista yleisöä alkusarjan voitoilla Ranskasta ja sittemmin mestaruuden voittaneesta Espanjasta.

– Se oli uskomaton kokemus. Oli hyvä startti NCAA-uralle ja Susijengi-uralle päästä pelaamaan isoja matseja niin isojen yleisöjen edessä, Aidoo pohtii.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.