Pyrinnön kolmas ulkomaalaispelaaja on meritoitunut Brian Asbury. Iso laitahyökkääjä tuo joukkueeseen korintekovoimaa ja monipuolisuutta.

Asbury (201 cm/ 100 kg) on kotoisin Miamista, Floridasta, jossa hän pelasi myös yliopistouransa.

Sen jälkeen, vuodesta 2009 alkaen, 30-vuotias Asbury on pelannut pääosin Euroopassa. Miehellä on vaikuttava ansioluettelo, sillä takana on kolme vuotta Israelin pääsarjaa, jossa Hapoel Eilatin kanssa ylsi aina finaaliin asti. Erityisen kiinnostava on tietysti myös kausi Sevillassa, Espanjan pääsarjassa, joka pelasi myös Eurocupia.

-Meillä on ollut haussa monipuolinen nelospaikan pelaaja, joka pystyy tarvittaessa pelaamaan useampaa pelipaikkaa, kertoo Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen.

– Brian tuo meille kokemuksen lisäksi korintekovoimaa monella tapaa. Hän pystyy viimeistelemään läheltä, kaukaa, kuljetuksesta sekä omaa myös hyvän syöttörepertuaarin.

– Brianin CV:stä löytyy useampi kausi Israelin pääsarjaa sekä kokemusta mm. Espanjan ACB-liigasta, joten sopeutuminen Korisliigaan onnistunee varsin vaivattomasti.

Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen avaa ulkomaalaisvahvistusten hankintaprosessia.

– Aika monta pelaajaa tuli käytyä läpi yhdessä Ipen (Ilpo Rantanen) ja Jurin (Heinämäki) kanssa ennen kuin Asbury osui kohdalle, Toiviainen kertoo Pyrinnön sivuilla.

– Muutama potentiaalinen pelaaja ei sitten osunut tarkemmissa neuvotteluissa enää meidän hintahaarukkaan, kunnes saimme Brianin nimen tarkasteltavaksi. Minun wingmanit tekivät huikeaa työtä selvittäessään myös Brianin taustoja yhdessä minun kanssani, Toiviainen kiittää Rantasta ja Heinämäkeä.

Palapelin kasaaminen on loppusuoralla, mutta yksi pala puuttuu vielä.

– Haussa meillä on vielä atleettinen vitospaikan pelaaja. Useita nimiä on tullut ja mennyt tässä viime viikkojen aikana. Työ pelaajan löytymisen eteen jatkuu ja toivottavasti löydämme oikean pelaajan piakkoin, toteaa Toiviainen toiveikkaana.

Pyrinnöllä on ensi kautta koskeva sopimus Brian Asburyn lisäksi Antero Lehdon, Petri Heinosen, Joonas Cavenin, Topias Palmin, Lassi Kilpisen, Osku Heinosen, Juan’ya Greenin ja Kenny Manigaultitn kanssa.