Susijengin EM-kisoihin valmistavien maaotteluiden jakso huipentui perjantaina kisapyhättö Hartwall Areenalla, kun maajoukkue haastoi vahvasti esiintyneen Venäjän. Rohkeasti hyökännyt Susijengi pääsi useaan otteeseen ottelussa kahden heiton päähän, mutta Venäjällä oli aina toisessa päässä ratkaisu valmiina. Venäjä venyi lopulta 91-100 (38-45)-vierasvoittoon.

Lauri Markkanen (26/4) näytti kesän ensimmäisessä kotimaaottelussaan Hartwall Areenalle saapuneelle yleisölle hyökkäyspäässä koko osaamisensa kirjon ja kirjautti uusiksi miesten maaottelun ennätyspisteensä. Markkanen heitti kaukaa ja läheltä, haki sumeilematta donkkipaikkoja fyysisten venäläissenttereiden edestä ja hakeutui vapaaheittoviivalle hanakasti.

Markkanen kertoi tyytyväisin ilmein odottavansa kasvavalla innolla tulevien kisojen alkua. Jyväskylän jätin analyysi Venäjä-ottelun kehityskohteista oli selkeä.

– Mietimme liikaa, mitä tehdä puolustukselle. Kommunikoimisen kautta pitää lähteä parantamaan, Markkanen pohdiskeli Koripalloliiton tiedotteessa.

– Tämä ei ollut kuitenkaan se peli, mikä piti voittaa, hän muistutti.

Markkasen ohessa kentän väkevimmästä esityksestä vastasi parasta maajoukkuekesäänsä pelaava Carl Lindbom (11/3), joka sytytti Susijengin taisteluun kerta toisensa jälkeen.

– On tuntunut koko kesän siltä, että on ollut helppo pelata riippumatta siitä, minkälainen pelaaja on vastassa. Itseluottamus on kasvanut koko ajan, hymyili uudet miesten maaottelupisteensä heittänyt Lindbom.