Suomen miesten koripallomaajoukkue viimeisteli EM-kisakuntoaan kohtaamalla perjantaina Venäjän Hartwall Areenassa. Suomen hyökkäyspeli rullasi mukavasti 91 pisteen arvoisesti, mutta Venäjä jyräsi korin alla nostellen taululle yhteensä 100 pistettä.

Venäjä dominoi erityisesti korin läheisyydessä, josta syntyi lähes puolet joukkueen pisteistä, kun taas Suomi sai korin läheltä ainoastaan 16 pinnaa. Lisäksi Venäjä pääsi vapaaheittoviivalle 37 kertaa, joista 32 upposi sisään.

– Annoimme 42 pistettä maalatulta alueelta, joka on tietysti aivan liikaa. Kolmannella neljänneksellä annoimme kuusi pinnaa ja se on ehkä sellainen minkä voimme kestää. Muissa sitten keskimäärin 12 pistettä per neljännes eikä sellaista pysty antamaan. Siinä on korjattavaa. Tietysti yksi vaihtoehto on pelata “jököjökö” -paikkaa tai toinen vaihtoehto on, että ylläpidetään pikkaisen parempaa painetta pallossa ja ollaan vähän aikaisemmin avuissa. Tästä ollaan puhuttu koko kesä. Se minkä takia tätä konseptia on vaikea saada kasaan, johtuu siitä, että tässä on aika paljon uusia pelaajia, Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann harmitteli ottelun jälkeen.

Suomelta puuttui yksi ase korin alta, kun sentteri Gerald Lee Junior oli sivussa loukkaantumisen takia. Päävalmentaja ei kuitenkaan lähtenyt erittelemään Leen vammaa tai sen vakavuutta.

– Alaraajavamma, mutta ei tässä nyt ole huolia, valotti Dettmann.

Salttu Forsström