Henrik Dettmann: ”Nyt oli vähän sitä suomalaista sisua ja susia”

© Kuva: Salttu Forsström

Susijengi juhli komeaa päänahkaa, kun se kukisti yhden EM-kisojen suurimmista ennakkosuosikeista Ranskan. Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann oli luonnollisesti omiensa esitykseen tyytyväinen.

Dettmann kiitteli pelaajiensa suoritusta.

– Pojat pelasivat todella hyvin tänään. Pelasimme taktisesti ja joukkueena erittäin hyvin. Nyt oli vähän sitä suomalaista sisua ja susia, jota on kaivattu pitkin kesää. Kyllä se tässä joukkueessa sydämessä on, Dettmann pohti ottelun jälkeen.

Suomi tuskaili aikansa kaukoheittopelinsä kanssa, mutta ottelun ratkaisuhetkillä sihti löytyi.

– Ranska on niin hyvä joukkue, ettei sieltä saa mitään ilmaiseksi. Loppujen lopuksi kuitenkin ne heitot, millä tulimme takaisin peliin, ovat meidän ominta. Ne olivat hyvin haettuja heittoja ja hyvin pelattuja heittoja.

Sekä varsinaisen että jatkoajan lopussa ratkaisun avaimet annettiin Jamar Wilsonin käsiin, joka ei pettänyt, vaan onnistui molemmilla kerroilla viemällä Suomen ensin jatkoajalle ja lopulta voittoon. Wilson voitti yksi vastaan yksi –tilanteessa Leo Westermannin ja nosti pallon koriin.

– Se oli se sama peli, jota me loppuajasta juoksimme. Kun he ottivat kaikki muut kiinni, niin kyllä ”Jammu” yhden Westermanin panee kahville, Dettmann naureskeli.

Salttu Forsström


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.