Suomen koripallomaajoukkue jatkoi erinomaisia esityksiään, kun se voitti Kreikan komeasti 89-77. Päävalmentaja Henrik Dettmann piti esitystä turnauksen ehjimpänä.

Suomella on kuitenkin vielä yksi peli jäljellä, kun se kohtaa keskiviikkona Islannin.

– Pitää keskittyä siihen seuraavaan peliin ja seuraavaan tapahtumaan ja keskittyä olennaiseen, eli koripalloon. Nyt on tietysti hyvä vire päällä ja aina, kun on hyvä vire päällä, niin suurin vastustaja on oma itsensä. Ei pidä antaa keskittymisen herpaantua, Dettmann muistutti ottelun jälkeen.

Voitto varmisti samalla Suomen jatkopaikan ja vähintään kolmannen sijan lohkossa.

– Kyllähän meillä oli tässä unelmana, että lähdemme täältä erittäin kovasta lohkosta Istanbuliin. Etukäteen ajateltuna Islanti ja Puola olivat meidän päävastustajat. Turnaus on nyt näyttänyt sen, että Kreikka ja Puola taistelevat neljännestä sijasta. Itse veikkaan Puolan voittavan.

Susijengi kontrolloi ottelua lähes koko ajan. Viimeisen neljänneksen alkuun osunut musta hetki toi Kreikan jo iskuetäisyydelle, mutta Suomi sai nopeasti rivinsä kokoon ja korjasi potin lopulta selvästi.

– Tämä oli meiltä hyvä ottelu monella tavalla. Peli oli sitä pientä lyhyttä hetkeä lukuun ottamatta hallussa. Kreikkalaiset pelasivat tyypillistä kreikkalaista korista, että pinna pettää kuitenkin.

– Tämä oli varmaan ehjin peli. Olihan tuossakin sellaisia hetkiä joita voi parantaa ja puolustuksessa oli nukahduksia ja sitten pallonmenetyksiä nopeissa hyökkäyksissä. Ne olisimme niistä tehneet korin, niin tämä olisi ollut aika täydellinen peli, Dettmann jatkoi.

Suomi käytti laajasti rotaatiotaan, sillä Mikko Koivisto ja Jamar Wilson parantelivat vielä nilkkavammojaan. Molemmat olivat alkulämmittelyssä mukana, mutta kentällä kaksikko ei käynyt.

– Sikäli tämä peli oli meille tärkeä, että Wilson ja Koivisto saivat huilata. Heitä tarvitaan tässä turnauksessa.

Dettmann jakoi lopuksi kiitosta myös valmennusryhmälle.

– Kyllä tämä meidän valmennustiimi on täyttä rautaa. Olen vähän maailmaa kiertänyt, niin voin sanoa, ettei maailmalta tarvitse lähteä hakemaan hyviä valmentajia, vaan niitä löytyy myös Suomesta.

Salttu Forsström