Korisliigakauteen valmistautuva Lapuan Kobrat on tehnyt kaksi uutta sopimusta tulevaksi kaudeksi.

Kobrat on solminut ensi kauden kattavan sopimuksen Christopher Ortizin kanssa. Ortizilla on sekä USA;n että Puerto Ricon kansalaisuus.

Ortiz pelasi neljä kautta Kent State Universityn joukkueessa, joka pelaa Mid-American konferenssissa. 24-vuotias Ortiz on 203-senttinen ja 103-kiloinen nelospaikan pelaaja. Viimeisellä yliopistokaudella keskimääri 25 minuutin peliajalla hän tehtaili tilastot 7,8 pistettä, 5,5 levypalloa, yhteensä 32 ottelussa. Juuri päättyneellä kaudella Puerto Ricossa Ortiz pelasi 45 ottelua 6 pisteen ja 2,6 levypallon keskiarvolla.

– Chris on hakemamme heittävä nelospaikan pelaaja, jonka fysiikka riittää korinaluspelaamiseen. Chris oli juuri päättyneen Puerto Ricon liigan Rookie of the Year ja debytoi myös Puerto Ricon maajoukkueessa. Uskon, että Chris pystyy vahvistamaan joukkuettamme monin tavoin, Kobrien päävalmentaja Lars Ekström kertoo seuran sivuilla.

Perttu Blomgren jatkaa tulevan kauden Kobrissa. Juuri 16-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä Blombgren debytoi Kobrien liigajoukkueessa jo viime kaudella. Hän kuuluu myös Suomen 16-vuotisten maajoukkueeseen pelaten juuri päättyneissä EM-kisoissa keskimäärin 25 minuuttia ottelua kohden. Pisteitä kertyi keskimäärin 4,9 ja levypalloja takamies kauhoi 4,1. Blomgren pelasi viime kaudella myös B-junioreiden SM-sarjaa Karhun joukkueessa. Kausi päättyi 5. sijaan ja Blomgren kirjautti hienon tilastorivin 21,6 pistettä, 13,3 levypalloa, 5,5 syöttöä ja 4,5 riistoa ottelua kohden teholuvun oltua muhkea 33,1.

– Perttu on yksi lapualaisen sekä myös maajoukkuekoripallon tulevaisuuden nimistä. Pertulla on kaikki edellytykset ja ominaisuudet vaikka mihin. Tulevaisuudessa tehtävät ratkaisut ovat yksi iso asia tulevan kehityksen kannalta, Ekström toteaa.

Kobrien muut pelaajat:
Tuomas Viertola, Jussi Turja, Panu Peltokangas, Ville Turja, Terence Jenings, Maurice Creek, Lucas Woodhouse
Valmennus: Lars Ekström ja Ville Turja