Slovenia järesti EM-kisojen suurimman yllätyksen, kun se murskasi ennakkosuosikki Espanjan ensimmäisessä EM-välierässä 92-72 (49-45)

Slovenia järjesti heti ensimmäisestä neljänneksestä lähtien heittorallin, kun se upotti avausneljänneksellä kolmoset 6/8 ja lähti ensimmäiselle tauolle kuuden pisteen johdossa. Espanja näytti pääsevän paremmin peliin mukaan toisella neljänneksellä, mutta Slovenia pysyi sinnikkäästi johdossa.

Slovenia ratkaisi ottelun kolmannella neljänneksellä, jonka se vei nimiinsä 24-12. Päätösneljänneksen alussa Slovenia ei antanut Espanjalle yhtään siimaa ja hallitsevan Euroopan mestarin tähtisikermä alkoi turhautua, kun Slovenia pisti palloa sisään läheltä ja kaukaa. Espanja ei saanut aikaiseksi kunnollista takaa-ajoa ja näin Slovenia pääsi juhlimaan historiallista finaalipaikkaa.

Slovenian ykkösnimenä hääri vasta 18-vuotias superlupaus Luka Doncic (11/12/8), joka jäi kahden syötön päähän tripla-tupasta. Anthony Randolph (15) ja Goran Dragic (15) vastasivat Slovenian suurimmasta pistemäärästä. Espanjan paras pistemies oli Pau Gasol (16).

Slovenia kohtaa finaalissa Venäjä-Serbia-ottelun voittajan. Finaali pelataan sunnuntaina.