Hienot EM-kilpailut saivat hienon päätöksen, kun Serbia ja Slovenia iskivät yhteen finaalissa. Slovenia piti pintansa loppuun asti ja oli ainoa tappioitta pelannut joukkue voittaen Serbian 93-85 (56-47).

Ottelu oli kuten ennakolta odotettiin, kun molemmat joukkueet menivät päästä päähän vauhdilla. Serbia piti alussa pientä etumatkaa, mutta Slovenia ei päästänyt Serbiaa karkuun ja huikean Goran Dragicin johdolla nousi rinnalle ja ohi halliten ensimmäisen puoliajan loppua. Dragic pommitti ensimmäiseen puoliskoon peräti 26 pistettä ja oli täysin pysäyttämätön. Slovenia pääsikin 56-47-johdossa tauolle.

Dragic jatkoi myös kolmannella neljänneksellään urotekojaan ja Slovenia pysyi edellä. Jakson puolivälissä Slovenian niskaan kaadettiin kylmää vettä, kun Luka Doncic loukkasi nilkkansa eikä pystynyt enää pelaamaan. Doncicin loukkaantuminen tuntui vievän Slovenialta puhdin pois ja Serbia sai ottelusta yliotteen, vaikka Slovenia piti 71-67-johtoa vielä viimeiselle neljännekselle lähdettäessä. Serbialta Bogdan Bogdanovic loisti pitämällä Serbian mukana voittotaistelussa.

Päätösneljänneksellä Serbia hivuttautui koko ajan lähemmäksi Slovenian pelin pyöriessä pitkälti väsyneen Dragicin ympärillä. Momentun kääntyi Serbialle jakson puolivälissä, mutta Slovenia osoitti vielä kertaalleen taistelutahtoaan. Klemen Prepelic upotti tärkeitä koreja ja Gasper Vidmar oli tärkeässä roolissa oman korin alla. Lopulta Slovenia piti pintansa ja otti historiansa ensimmäisen EM-voiton.

Dragic upotti Slovenialle 35 pistettä ja Prepelic 21. Bogdanovic oli Serbian ykkönen 22 pisteellä ja Milan Macvan säesti 18 pisteellä.