Chicago Bulls kairasi kaivatun voiton varhain lauantaiaamuna, kun se voitti kotikentällään Charlotte Hornetsin pistein 123-120. Kauden kolmanteen voittoon päättyneessä ottelussa Suomen Lauri Markkanen heitti 16 pistettä, otti seitsemän levypalloa ja tarjoili kolme koriin johtanutta syöttöä.

Levypallotilastossa Markkanen oli Chicagon paras ja kahdeksasta kolmosyrityksestä upposi kolme. Justin Holiday oli joukkueen tehokkain 27 pisteellä ja kolmella levypallolla. Hornetsin ja koko ottelun tehokkain pelaaja oli huimalla 47 pisteellä ja kuudella levypallolla Kemba Walker.

Kumpikaan joukkue ei pystynyt missään vaiheessa kamppailua repimään kaulaa toiseen, vaan ottelu säilyi tasaisena aivan loppuun asti. Ensimmäisen puoliajan jälkeen tilanne oli tasan 60, mutta viimeiselle neljännekselle lähdettiin Charlotten yhdeksän pisteen etumatkalta. Viimeisellä neljänneksellä Chicago aloitti takaa-ajon Bobby Portisin ja Kris Dunnin johdolla ja kiri lopulta kolmen pisteen erolla voittoon.

Markkanen oli viimeisellä minuutilla voiton todellinen takuumies, sillä ensin hän puolusti Hornetsin pistetykki Walkerin korin viimeisellä minuutilla ja tämän jälkeen naulasi pelin lopullisesti vapaaheittoviivalta kaksi sekuntia ennen täyttä aikaa. Ennen Markkasen onnistuneita vapaaheittoja Bulls johti vain yhdellä pisteellä.

Päävalmentaja Fred Hoiberg ei jälleen kerran säästellyt ottelun jälkeen sanojaan suomalaisen kohdalla, vaan totesi Markkasen näyttäneen jälleen, että hänestä tulee erityinen pelaaja NBA:ssa.

Lähde: Yle Urheilu