Koripalloliiton hallitus sai kaksi uutta jäsentä

© Kuva: Ilari Isotalo

Vantaalla viikonvaihteessa kokoontunut Suomen Koripalloliiton valtuusto valitsi liiton hallitukseen

uusina jäseninä Markku Aaltovirran sekä Markku Moleniuksen.

Aaltovirta ja Molenius korvaavat hallituksessa erovuorossa olleet Tenho Ulmasen sekä Kimmo Järvisen. Muut Koripalloliiton hallituksen erovuorossa olleet jäsenet olivat Jussi Kärkkäinen ja Roope Tähkä, jotka valittiin kokouksessa jatkokaudelle.

Porvoolainen Aaltovirta, 60, tunnetaan koripallopiireissä paitsi Porvoon Tarmon pitkäaikaisena toimijana, myös liittovaltuutettuna sekä Eteläisen alueen aluehallituksen jäsenenä. Siviiliammatissaan Aaltovirta toimii sopimusasiantuntijana.

54-vuotiaan, myyntijohtajana toimivan Moleniuksen koripallotausta on Forssan Koripojissa, ja hän on vaikuttanut pitkään seuran hallituksessa. Vuodet 2007-2014 hän toimi myös seuran puheenjohtajana.

Yritysmaailmassa kannuksia hankkineen maajoukkuelegenda Antti Zittingin kipparoimassa hallituksessa jatkavat Kaisa Forsström, Elisa Hakanen, Kirsi Eräkangas ja Paavo Pitkänen, joilla on hallituskaudestaan jäljellä jälkimmäinen osa. Liittovaltuuston suorittamat henkilövalinnat täydensi Maija Strandbergin valinta valtuuston varapuheenjohtajaksi.

Kokouksessaan liittovaltuusto hyväksyi Koripalloliiton vuosisuunnitelman sekä talousarvion vuodelle 2017. Vuosisuunnitelman valmistelua ovat ohjanneet aiemmin hyväksytyt painopistealueet tulevalle vuodelle, ja painopiste vuonna 2018 on seuratyössä. Suunnitelmaan on myös merkitty ns. Legacy Plan, jonka mukaisesti hallitus voi osoittaa varoja hyviksi näkemiinsä hankkeisiin myös toimintavuoden aikana.

Seuratoiminnan vuoden ohella Koripalloliiton tehtävänä on varmistaa naisten ja miesten maajoukkueille riittävät edellytykset EM- ja MM-karsinnoissa. Karsintajärjestelmän haasteisiin vastataan perustamalla Tapahtumatiimi-nimeä kantava projekti ja tiimi tulee toteuttamaan kaikki kansainväliset tapahtumat sekä tuomaan EM-kisoista saatua tapahtumaosaamista myös kansalliseen koripalloon.

Koripalloliiton ja Probasket Oy:n yhteenlaskettu liikevaihto vuodelle 2017 on ennusteen mukaan tarkentunut 13,3 miljoonaan euroon ja tuloksen odotetaan ylittävän 400.000 euroa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote