Chicago hakee kolmatta peräkkäistä voittoa – tiistaiaamuna vastassa kivikova Celtics

Ruutu-palvelun viikon ensimmäisessä suorassa ottelulähetyksessä kohtaavat kaksi lähes täysin päinvastoin kautensa aloittanutta joukkuetta. Lauri Markkasen Chicago Bullsin voittosaldo 5-20 verrattuna Boston Celticsin 23-5 kertoo oleellisen joukkueiden taipaleesta kuluvalla kaudella.

Bulls sai loputtoman tappioputkensa poikki, ja kulkee nyt jopa kahden ottelun voittoputkessa voitettuaan ensin Charlotte Hornetsin sekä viimeisimpänä New York Knicksin. Ne ovatkin silti ainoat voitot viimeiseen kymmeneen otteluun. Celticsillä on alla voitto Detroit Pistonsista ja viimeisen kymmenen ottelun saldo näyttää lukemaa 7-3.

Vaikka Bullsin kausi on ollut pelkkiä kasvukipuja, kaksi viimeistä voittoa ovat antaneet pelaajille silminnähden lisää itseluottamusta ja uskoa tekemiseen. Chicago on hyötynyt merkittävästi Nikola Miroticin paluusta, jolta jäi 23 ottelua välistä kasvomurtuman vuoksi. Palattuaan pelikentälle lauantaina, Mirotic liekehti 19 pistettä.

– Olemme saaneet ripauksen itseluottamusta ja uskoa pelimme kehittämiseen kahden tiukan voiton myötä. Tarvitsemme hyvän levon ennen Celtics-ottelua, joka tulee varmasti olevaan kova ottelu, Bulls-valmentaja Fred Hoiberg ennakoi.

Celticsin tulee välttää hyökkäyspeliinsä tuudittautumista. Bulls, huolimatta tilastoistaan, on tehnyt vastustajiin vaikutuksen sitkeällä yrittämisellään.

Boston pelaa jälleen ilman Marcus Morrista, joka ei pelannut sunnuntaina, ja joka on jo etukäteen ilmoitettu olevan Bulls-ottelusta sivussa vasemman polven vamman vuoksi.

Chicago Bulls – Boston Celtics suorana Ruutu-palvelussa maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa kello 03:00.

Ennakoidut avausviisikot
Bulls: Kris Dunn, Justin Holiday, Robin Lopez, Denzel Valentine, Lauri Markkanen
Celtics: Kyrie Irving, Jaylen Brown, Aron Baynes, Jayson Taytum, Al Horford

Joukkueiden tilastokärjet (kaikki tilastot ottelua kohden)
Bulls
Pisteet: Lauri Markkanen 14,7
Levypallot: Lauri Markkanen 8,1
Syötöt: Kris Dunn 5,1

Celtics
Pisteet: Kyrie Irving 23,7
Levypallot: Al Horford 8,1
Syötöt: Al Horford 5,3