Porzingis palaa Knicksin kokoonpanoon Ruudun TV-pelissä?

© Kuva: Getty Images

New York Knicksin supertähti Kristaps Porzingis on huilannut kaksi viimeisintä ottelua kipeän polven vuoksi, mutta saattaa hyvinkin olla pelikunnossa jälleen torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa, kun Knicks isännöi Boston Celticsiä Ruudun suorassa TV-ottelussa kello 03:00 alkaen.

– Tunnen jotain pientä yhä polvessani. Tämä on sellainen loukkaantuminen, joka tulee tuntumaan vielä tovin hiukan. Kyse ei ole mistään vakavasta. Minun täytyy vain olla varma, että polvi on vakaa ja tunnen oloni myös vakaaksi kentällä. Vedin koko harjoituksen läpi. He (lääkärit) yrittivät ottaa minut pois jatkuvasti, mutta halusin jatkaa. Tunnen oloni hyväksi ja polvi tuntui vakaalta. En näe syytä miksi en pelaisi, 25,5 pisteen ottelukeskiarvolla pelaava Porzingis sanoi New York Daily Newsille.

Boston Celtics pelaa toistaiseksi kauden huonointa jaksoaan. Alkukauden voittotilasto 22-4 on vaihtunut neljään tappioon viimeisestä kahdeksasta pelistä. Porzingisin ollessa poissa New York otti upean voiton sunnuntaina Oklahoma City Thunderista lukemin 111-96. Tiistaina sen sijaan Charlotte Hornets oli parempi lukemin 109-91. Knicksin pelitilanneheitot osuivat vain 42% tarkkuudella ja kolmen pisteen viivan takaakin 17%.

Bostonilta sivussa on yhä pitkäaikaispotilas Gordon Hayward, sekä polvivammainen Marcus Morris. Knicksiltä puolestaan sairastuvalla on Tim Hardaway Jr. ja Porzingis, joka saattaa siis palata nyt pelaavaan kokoonpanoon.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen lokakuun 25. päivä päättyi Bostonissa Celticsin voittoon numeroin 110-89. Nämä kaksi NBA:n alkuperäisseuraa ovat kohdanneet runkosarjahistoriassa 468 kertaa. Celtics on voittanut 288 ja Knicks 180. Viimeisestä seitsemästä kohtaamisesta kuusi on voittanut Boston, samoin kuin viimeiset kolme kohtaamista Madison Square Gardenissa.

Ennakoidut avausviisikot
Knicks: Jarrett Jack, Courtney Lee, Lance Thomas, Kristaps Porzingis, Enes Kanter
Celtics: Kyrie Irving, Jaylen Brown, Jayson Tatum, Al Horford, Aron Baynes

 

Joukkueiden tilastokärjet (kaikki tilastot ottelua kohden)
Knicks
Pisteet: Kristaps Porzingis 25.5
Levypallot: Enes Kanter 9.8
Syötöt: Jarrett Jack 6.1

Celtics
Pisteet: Kyrie Irving 24.5
Levypallot: Al Horford 7.9
Syötöt: Al Horford 5.4