Lauri Markkanen oli ilmiömäisessä vireessä, kun Chicago Bulls nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa päihittämällä Indiana Pacersin 107-119. Markkanen sivalsi uudeksi piste-ennätyksekseen 32 pistettä.

Markkanen löysi heittorytminsä aikaisin upottaen välillä kaukaakin kolmosia sisään ja ajaen ahnaasti kohti rautaa näyttäviin suorituksiin. Vielä komeammaksi 32 pisteen illan tekee se, että Markkanen tarvitsi uuteen piste-ennätyksekseen vain 28 minuuttia. Suomalaisen aiempi piste-ennätys syntyi marraskuussa, jolloin hän tehtaili 26 pistettä.

Pelitilanneheittonsa Markkanen upotti tarkasti, kun seitsemästätoista yrityksestä tiensä pussin pohjalle löysi yksitoista. Kolmosen takaa hän onnistui viidesti yhdeksästä yrityksestä. Pisteiden lisäksi Markkanen repi seitsemän levypalloa ja jakoi yhden syötön.

– Keskimääräisesti on kivempi voittaa kuin hävitä. Kun sain muutaman heiton sukasta lävitse, niin itseluottamukseni vain kasvoi, Markkanen kommentoi ottelun jälkeen.

Bulls piti tiukasti kiinni tahtipuikosta alusta lähtien, mutta Pacers pysyi kaikesta huolimatta iskuetäisyydellä. Bullsin johto venyi päätösneljänneksellä miltei 20 pisteeseen, kunnes Pacers kuroi eron 11 pisteeseen. Nikola Mirotic (28/4) ja Markkanen kuitenkin pitivät huolen, että vierasjoukkueen kiri tyrehtyi.

Voitto oli Bullsille kolmas peräkkäinen ja kymmenes viimeisestä tusinasta. Bullsin kauden saldo on 13 voittoa ja 22 tappiota.

Lähde: Koripalloliiton tiedote