New York Knicksin toimistolla käsi hakee parhaillaan jo paniikkinappulaa. Kohtuullisen hyvän alkukauden jälkeen joukkueen tulokset ovat alkaneen romahtaa pahasti, sillä kymmenestä viimeisestä ottelusta läjässä on vain kaksi voittoa. Viimeisimpänä se kärsi tappion Minnesota Timberwolvesille 118-108.

Kristaps Porzingis tekee yhä pisteitä tehokkaasti (23,6 per peli), mutta Tim Hardawayn (17,7) lisäksi tukea nuorelle latvialaistähdelle löytyy heikosti. Knicks on itäisen konferenssin sijalla kymmenen (19-23) ja kaipaa kipeästi voittoja.

Sunnuntai-iltana Knicks kohtaa kotona Ruudun TV-ottelussa kello 22:30 New Orleans Pelicansin (21-20), jonka tilanne sen sijaan on hieman parempi. Joukkue on läntisen konferenssin kahdeksantena, viimeisellä pudotuspelipaikalla. Viimeisen kymmenen ottelun saldokin on lievästi plussalla, kun joukkue on kairannut niistä kuusi voittoa.

Pelicansin menestys nojaa “kaksipäisen hirviön” tehoihin. DeMarcus Cousins (26,1) ja Anthony Davis (25,8). Joukkue elää parivaljakon tehoista, levypallo-, riisto- ja blokkipelaamisesta.

Erityisesti levypalloissa herrat ovat liigan ehdotonta eliittiä. Cousinsin 12,5 levypalloa ottelua kohden on koko liigan kolmanneksi kovin lukema Pistonsin Andre Drummondin (15,0) ja Clippersin DeAndre Jordanin (14,9) jälkeen. Daviskin löytyy jo sijalta kahdeksan 10,3 poiminnalla ottelua kohden.