Ruudun maanantai-illan suuri NBA-ennakko: Huippuotteluita illasta aamuun

© Kuva: Getty Images

Suomalaisen NBA-fanin viikko aloitetaan sylillisellä huippuotteluita heti maanantai-iltana, kun Ruutu-palvelu näyttää kolme ottelua suorana lähetyksenä. Ilta alkaa Washington Wizardsin ja Milwaukee Bucksin yhteenotolla, jatkuu Memphis Grizzliesin ja Los Angeles Lakersin kohtaamisella huipentuen viime kauden finaaliuusintaan Cleveland Cavaliersin ja Golden State Warriorsin välillä.

Washington Wizards – Milwaukee Bucks 21:00

Washington Wizards päättää viiden kotiottelun putken maanantai-iltana Suomen aikaa Milwaukee Bucksia vastaan – samaa joukkuetta, jota vastaan kotiputki alkoi. Bucks löi Wizardsin yhdeksän päivää sitten pääkaupungissa 110-103 tasoittaen samalla kauden keskinäiset voitot lukemiin 1-1. Washingtonin saldo käynnissä olevassa kotiputkessa on 2-2, kun se voitti viikonloppuna peräkkäisissä otteluissa Magicin ja Netsin.

Kumpikaan voitoista ei ollut kuitenkaan järin vakuuttavia esityksiä, ja ne tulivat alle 50 voittoprosentilla pelaavia joukkueita vastaan. Washington antoi Magicille 119 pistettä ja Netsiä vastaan 22 pisteen johto suli jatkoajalle. Voitto Milwaukeen kaltaisesta vahvasta playoff-joukkueesta antaisi sille, ei ainoastaan voitolle jäävän kotiputken, vaan myös laadukkaan voiton vuoristorataa muistuttaneen viikon jälkeen. Illan ottelun jälkeen Wizards suuntaa Charlotteen, jossa se aloittaa 11 päivää kestävän viiden ottelun vieraskiertueen.

Vierasjoukkue Bucks sivusi kauden alhaisinta pistemääräänsä eilen, kun se hävisi 97-79 Miamille, ja osui pelitilanneheitoistaan vain 31,6% varmuudella. Voitettuaan Wizardsin viikko sitten sunnuntaina, Milwaukee on hävinnyt kolme neljästä ottelusta ja on lipunut kahdeksanneksi tiukassa itäisen konferenssin taistossa. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Giannis Antetokounmpo teki 34 pistettä, samalla kun Eric Bledsoe ja Khris Middleton pussittivat molemmat 20. Tämä kolmikko tekee 66 pistettä keskimäärin ottelussa ja muodostaa yhden liigan kovimmista trioista.

Memphis Grizzlies – Los Angeles Lakers 00:30

Illan toisessa ottelussa kaksi joukkuetta läntisen konferenssin pohjamudista yrittää repiä itseään ylemmäs. Pudotuspelijuna alkaa olla niin Memphis Grizzliesillä (13-28) kuin Los Angeles Lakersilla (15-27) tekemätön paikka. Varsinkin toiseksi viimeisenä 31,7 voittoprosentilla tahkoava Grizzlies voi alkaa jo suunnata katseitaan tulevaan kauteen.

Tiukkaa tekee Lakersillakin (35,7%) sijalla 12. Viimeiseen playoff-paikkaan oikeuttavaa kahdeksatta sijaa pitää hallussa Portland Trail Blazers voittoprosentilla 51,2%. Kirittävää on, ja edessä olevien pitäisi sulaa pahemman kerran.

Lakers on kuitenkin viime aikoina osoittanut, ettei se luovuta ilman taistelua. Joukkueella on neljän ottelun voittoputki käynnissä, viimeisimpänä kaatui Dallas Mavericks jatkoajalla 107-101.

Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors 03:00

Kattauksen pääruoka odottaa varhaisessa tiistaiaamussa, kun viime vuoden finaalipari kohtaa Clevelandissa. Warriors yrittää jatkaa voittoputkeaan kolmeen otteluun kaadettuaan viikonloppuna Bucksin ja Raptorsin. Tuleva ottelu on toinen ja viimeinen joukkueiden kohtaamisista tämän kauden runkosarjassa. Warriors otti joulupäivänä ensimmäisessä voiton numeroilla 99-92.

Golden State teki sunnuntain ottelussa kovimmat pisteet avausjaksolla 25 vuoteen, kun Raptorsia vastaan syntyi 81 pistettä taukoon mennessä. Joukkue sai toisella jaksolla kuitenkin muistuksen, että pelit täytyy pelata huolella loppuun asti, sillä 27 pisteen johto kaventui vain pisteeseen. Päävalmentaja Steve Kerr oli voittoon lopulta kaikkea muuta kuin täysin tyytyväinen.

Cavaliersilla on menossa yksi kauden heikoimpia vaiheita. 22 pisteen tappiota Indianalle edelsi yhteensä 62 pisteen tappiot Raptorsille ja Timberwolvesille. Cavs on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelusta ainoastaan kolme, ja se tulee tiistaiaamun kamppailuun Warriorsia vastaan voittotilastolla 26-16 itäisen konferenssin kolmannella sijalla. Yllättävää on se, että Cavaliers on lähempänä pudotuspelien ulkopuolelle jäämistä kuin konferenssin kärjessä olevaa Bostonia.

Kuten tavallista, Cavsia johtaa tulevaisuuden Hall of Fame -legenda LeBron James, joka on liigan pistetilastossa neljäntenä 27,1 pisteen ottelukeskiarvolla 55,4% pelitilanneheittoprosentilla. Hyökkäys ei ole ollut Cavaliersin ongelma, puolustus kyllä. Vain Sacramento Kingsillä huonommat tilastot omassa päässä kuin Clevelandilla, joka antaa keskimäärin 109,3 koria 100 pallonhallintaa kohti. Jos peli omassa päässä tiivistyy ja hyökkäys säilyttää tutun tehonsa, tappioputken päättyminen on mahdollista jopa Warriorsia  vastaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.