Pyrintö matkaa Helsinkiin kärkiotteluun – ”Kova iltapuhde on tiedossa”

Sarjassa toisena oleva Pyrintö kohtaa sarjakärki Vilppaan lauantaina Pyynikillä, mutta jo sitä ennen sarjakolmosen Seagullsin keskiviikkona Helsingissä. Pyrintö on voittanut Seagullsin molemmissa aiemmissa kohtaamisissa.

Seagulls oli hurjassa heittovireessä lauantaina, kun se tykitti 17 kolmosta peräti 74%:n tarkkuudella vierasottelussaan Espoossa. Kun muistetaan, että Pyynikillä käydessään helsinkiläiset osuivat kaukoheitoissaan vain 2 kertaa (8% tarkkuudella), niin ääripäät voivat olla siis melkoisia. Tämä vaihteluväli ei tietenkään koskee yksin Seagullsia.

Sen se kuitenkin kertoo, ettei Pyrintö voi lähteä peliin samalla tavalla kuin viimeksi Pyynikillä, puolustamalla screenit alakautta ja antamalla heidän heittää vapaasti. Sitten viime kohtaamisen, helsinkiläiset ovat saaneet takaisin kokoonpanoon Antti Kanervon ja Tuukka Kotin. Kanervon heittovoiman lisäksi Kotin tasoisen sisäpelaajan mukana olo pakottaa Pyrinnön puolustuksen ottamaan huomioon, miten häntä puolustetaan pallottomana, pallollisena, screen-tilanteissa. Kotti on myös erinomainen syöttäjä, joten joukkuepuolustuksessa auttaminen täytyy tehdä fiksusti.

Seagullsin heittovoima ei ole yksin Kanervon varassa. Jermaine Marshall heitti kolmoset Espoossa 5/6, Timo Heinonen 3/4, Alex Vaenerberg 2/2, Michael Caffey 2/3.

Koko kauden tilastojen valossa Pyrintö on kuitenkin edellä pelitilanneheittojen tarkkuuksissa. Pyrintö on edellä sekä kakkosissa (Seagulls 51% Pyrintö-53.7%) että kolmosissa (35%-36,7%). Toinen Pyrinnön etu on sen koko, sillä Seagullsissa ainoa yli kaksimetrinen on Tuukka Kotti. Pyrinnön nyt pelaavassa kokoonpanossa (ilman Joonas Caveniakin) on 3 yli parimetristä (Giles, Heinonen,Asbury).

Seagullsin vahvuus on aggressiivinen puolustuspeli ja sillä ansaitut nopeat vastaiskut. Helsinkiläiset ovat ottaneet eniten pallonriistoja koko Korisliigassa (8,1/peli). He eivät myöskään hukkaa itse palloa, vaan ovat Korisliigan paras myös pallokontrollissa.

Levypalloissa molemmat joukkueet ovat sarjasijoitukseensa nähden yllättävän huonoja: Seagulls Korisliigan 8. ja Pyrintö koostaan huolimatta vasta 9. Siksi ylimääräisten pallonhallintojen pieni ennakkoetu on helsinkiläisillä, johon Pyrinnön on vastattava odotusten mukaisesti paremmalla viimeistelyllä.

Jos Pyrintö onnistuu pelaamaan ehjän ottelun, pitämään pallosta huolta menettämättä silti pelirohkeuttaan, se taistelee tosissaan voitosta tälläkin kertaa.

– Vahvassa vireessä oleva Seagulls asettaa kotikentällään kenelle tahansa ison haasteen. Joukkueessa on erinomaisen valmennuksen ohella paljon tulivoimaa joka pelipaikalla sekä puolustuksen intensiteetti sillä tasolla, että varmasti kova iltapuhde on tiedossa., Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen toteaa Pyrinnön sivuilla.

Lähde: Pyrinnön kotisivut


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.