Susijengin nuori debytantti – ”Vähän yllätyin valinnasta kuullessani”

© Kuva: Ilari Isotalo

Perjantaina julkistetussa Susijengin helmikuun MM-karsintaringissä kuopuksen paikan vie helsinkiläistä HBA-Märskyä miesten divarissa edustava 18-vuotias Euran Veivin kasvatti, 198-senttinen Elias Valtonen.

Kunnioittavan uran nuorten maajoukkueissa tehnyt Valtonen ottaa paikan Susijengissä vastaan nöyrästi, mutta ennakkoluulottomasti.

– Vähän yllätyin valinnasta kuullessani, mutta innolla odotan ensi viikon leiriä, hymyilee 68 nuorten maaottelua urallaan pelannut Valtonen Koripalloliiton sivuilla.

– Vielä en osaa sanoa omista odotuksistani sen enempää. Teen parhaani tulevalla leirityksellä sopeutuakseni porukkaan mahdollisimman hyvin.

Ensi kesäkuussa 19 vuotta täyttävä Valtonen on ikäluokkaa, joka on saanut teini-ikänsä ja juniorivuosiensa ajan saanut todistaa lähietäisyydeltä Susijengin 2010-luvun arvokisahuumaa.

– Minut valittiin Susijengin pelaajien kasvatti- ja edustusseuroista vuonna 2013 Slovenian Ljubljanaan tapaamaan maajoukkuepelaajia suurlähetystöön ja katsomaan pelit Sloveniaa ja Espanjaa vastaan. Siitä on kuljettu pitkä matka tähän päivään, tunnelmoi Valtonen, joka pääsee nyt testaamaan taitojaan Slovenian kisojen pelaajista mm. Shawn Huffin ja Tuukka Kotin kanssa.

Susijengin kuopuksen aseman ottava Valtonen liittyy myös harvaan teini-ikäisinä maajoukkueeseen nousseiden pelaajien luokkaan. Viimeiset kolme samaan luokkaan noussutta pelaajaa ovat Lauri Markkanen, Sasu Salin ja Petteri Koponen.

– Onhan se suuri kunnia ja kovia äijiä kaikki! Hieno juttu, että näinkin nuorena saa madollisuuden näyttää ja mitata osaamista seuraavalla tasolla.

Lähde: Koripalloliiton kotisivut


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.