Kroatian liigassa Osijekin joukkueessa pelaava Carl Lindbom aloittaa pudotuspelit keskiviikkona.

Lindbom sai jännittää joukkueensa pudotuspelipaikan suhteen tosissaan, sillä Osijekin kausi päättyi jo keskiviikkona, mutta Kroatian viimeiset runkosarjan pelit pelattiin torstaina. Osijekin onneksi Hermes hävisi vieraskentällä Zabokille ja Osijek piti kahdeksannen sijansa loppuun asti ja kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella runkosarjan ykkösen Cedevitan.

– Oli tärkeä koko organisaatiolle, että pääsimme pudotuspeleihin. Se oli meille selkeä tavoite ja hienoa, että pystyimme sen hoitamaan, vaikka tiukoille se meni, Lindbom iloitsee Koripalloliiton tiedotteessa.

Osijek ja Cedevita ottivat jo vähän tuntumaa toisistaan runkosarjan päätöskierroksella, kun joukkueet kohtasivat toisensa. Cedevita vei pelin nimiinsä selvästi 74-54, mutta loppulukemat eivät anna koko kuvaa ottelun kulusta.

– Pysyimme kolme erää mukana pelissä, mutta sitten heidän jenkkipointtinsa otti homman haltuun ja pisti muutaman kolmosen sisään ja se oli siinä. Lähdemme otteluihin selkeinä altavastaajina, mutta peli kerrallaan mennään.

Cedevita hävisi runkosarjan aikana ainoastaan yhden ottelun ja selvisi kovassa Adrianmeren liigassa neljän parhaan joukkoon. Lindbomin mukaan joukkueelta löytyy kuitenkin myös heikkoutensa.

– Isossa päässä sentterit ovat aika hitaita ja tulemme varmasti käyttämään aika paljon palloskriinejä heitä vastaan.

Lindbom on kuulunut Osijekin avainpelaajiin liityttyään joukkueen riveihin vuodenvaihteessa. Hän uhkuu pelihaluja pudotuspeleihin.

– Viimeksi Cedevitaa vastaan ei oikein kulkenut, mutta kaveri ei paljon heittopaikkoja antanut. Terveenä ollaan ja valmiina pudotuspeleihin.

Kroatian liigan ensimmäinen pudotuspelikierros pelataan paras kolmesta -järjestelmällä, joka Lindbomin mukaan antaa Osijekille hieman suuremmat mahdollisuudet yllättää.

– Meille se on parempi, kun olemme niin selkeitä altavastaajia. Kaksi matsia on helpompi voittaa kuin kolme.