NBA-välierät käyntiin – jatkuuko Clevelandin hurja vire?

© Kuva: Getty Images

Itäisen konferenssin finaalipelit pyörähtävät käyntiin sunnuntai-iltana, kun Boston Celtics isännöi Cleveland Cavaliersiä. Ruutu esittää ottelun suorana lähetyksenä kello 22.30 alkaen.

Bostonin ja Clevelandin kohtaaminen itäisen konferenssin finaaleissa on sekä odotettu että hieman yllättävää. Clevelandin kautta ovat leimanneet ailahtelevaisuus sekä kesällä että talvella tapahtuneet isot kokoonpanon muutokset. Joukkue on ajoittain väläytellyt, mutta tasaisuus on puuttunut. Siitä syystä Clevelandille povattiin pudotuspeleissä vaikeuksia. Sillä olikin tiukkaa Indianaa vastaan, kun ratkaisu venyi seitsemänteen peliin, mutta seuraavaksi se pyyhkäisi Toronton tieltään suoraan neljässä ottelussa. Clevelandin menestykselle on yksi syy ja se on luonnollisesti LeBron James. James on pelannut hurjat pudotuspelit ja on tilastoinut keskimäärin peräti 34,3 pistettä, 9,4 levypalloa ja 9,0 syöttöä.

Ennen kauden alkua Bostonin odotettiin taistelevan mestaruudesta, mutta Gordon Haywardin loukkaantuminen synkisti pilviä seuran ympärillä. Vielä kun Kyrie Irvingin kausi päättyi kesken polvivamman takia, povasi moni joukkueelle ongelmia pudotuspeleissä. Se on kuitenkin selvittänyt tiensä eteenpäin kaataen matkalla sekä Milwaukeen että Philadelphian. Päävalmentaja Brad Stevens on saanut syystäkin runsaasti ylistystä osakseen ja Boston on osoittanut sinnikkyytensä.

Boston on tehnyt erityisen vakuuttavaa jälkeä kotikentällään pudotuspeleissä, kun se on voittanut kaikki seitsemän otteluaan. Se pääseekin lähtemään ottelupariin kotiedun turvin, joka luo sille luonnollisesti etua. Suurin kysymys on kuitenkin se, miten joukkue pystyy pysäyttämään Jamesin. Bostonin odotetaan pistävän Jamesille useita eri päällystakkeja, jotta häntä vartioivat tuoreet jalat. James sai Torontoa vastaan hyvää tukea Kevin Lovelta ja Kyle Korverilta, mutta Clevelandin peli pyörii edelleen Jamesin käsien kautta. Bostonin nuoren kolmikon Jaylen Browonin, Jayson Tatumin ja Terry Rozierin on pystyttävä jatkamaan energisiä esityksiään. Yksi mielenkiintoinen match-up otteluparissa on sentteriosastolla Al Horfordin ja Loven kesken. Love sai Torontoa vastaan karistettua Jonas Valanciunasin kannoiltaan, mutta Horford on sekä monipuolisempi että parempi puolustaja kuin Valanciunas. Otteluparista onkin luvassa erittäin mielenkiintoinen ja ensimmäinen peli antaa jo osviittaa siitä mihin suuntaan kamppailu lähtee.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta