Katkeaako LeBron Jamesin finaaliputki?

© Kuva: Getty Images

Cleveland Cavaliers on selkä seinää vasten ensi yönä, kun se isännöi Boston Celticsiä ottelusarjan kuudennessa pelissä. Boston johtaa otteluvoitoin 3-2.

LeBron James on pelannut seitsemässä edellisessä finaalissa ja nyt on mahdollisuus, ettei Jamesia finaaleissa nähdä, kun Celticsillä on sauma pistää lopullinen niitti Clevelandin kauteen. Kuten on kuitenkin hyvin tiedossa, niin ahdistettuna James on juuri parhaimmillaan ja häneltä voidaan odottaa jälleen hurjaa iltaa ensi yönä. Niissä pudotuspeleissä, kun Jamesin joukkue on pelannut selkä seinää vasten, hän on tilastoinut keskimäärin 33,5 pistettä. Sen jälkeen, kun hän palasi Clevelandiin, niin hän on seitsemässä kuoleman ottelussa tilastoinut käsittämättömät 36,9 pistettä, 12,0 levypalloa ja 9,1 syöttöä ja tehnyt vähintään 40 pistettä viidessä pelissä. Kyse on taas siitä, saako hän joukkuekavereiltaan apuja.

Cleveland pelasi kotikentällään erittäin vahvasti Bostonia vastaan ja niissä kahdessa pelissä nähtiin hyvin erilainen Cavaliers kuin mitä on nähty Bostonissa. Puolustus on aktiivisempaa, roolipelaajat nostavat tasoaan ja joukkueen pelissä on täysin erilainen intensiteetti. Toisaalta se on ollut käytännössä pakkovoiton edessä jokaisessa kotipelissään ja se on sitä jälleen kerran.

Bostonin nuorisokaarti nousi jälleen viime ottelussa isoon rooliin. Tulokas Jayson Tatum pelasi pudotuspelien parhaan pelinsä ja johdatti Bostonin tärkeään voittoon. Hän on kasvanut koko ajan pudotuspelien edetessä ja hänen kattonsa näyttää olevan täysin rajaton. Vaikka Bostonin nuoret Tatumin, Jaylen Brownin ja Terry Rozierin johdolla ovat keränneet kehuja, niin Al Horford, Marcus Morris ja Marcus Smith ovat olleet yhtä lailla tärkeitä palasia joukkueelleen. Bostonin ongelma näissä pudotuspeleissä on ollut surkea vierassaldo. Se on voittanut kahdeksasta vieraspelistä ainoastaan yhden. Se voi kuitenkin valaa uskoa joukkueiden edellispelistä Clevelandissa. Vaikka Cleveland voitti ottelun 111-102, voitti Boston kolme viimeistä neljännestä. Clevelandin alku oli vain niin vahva, että se riitti lopulta mestaruuteen saakka.

Tietyllä tapaa tämä ottelupari ansaitsee seitsemännen pelin. Se miten kuudennessa lopulta käy, selviää kello 3.30 alkaen. Ottelu esitetään Ruudussa suorana lähetyksenä.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta