Kataja nappasi Susijengin pelaajan riveihinsä – ”Ensimmäisen kerran paikka lähteä menemään koris edellä”

Joensuulainen Kataja Basket saa vahvistusta takalinjoilleen Topias Palmin sovittua seuran kanssa kahdesta seuraavasta vuodesta.

23-vuotias takamies-laituri aloittaa syksyllä seitsemännen pääsarjakautensa – ensimmäisen joissakin muissa väreissä kuin kasvattajaseuransa Pyrinnön punavalkoisissa. Kovaksi korintekijäksi tiedetyn pelaajan sopimuksessa on ulkomaanoptio.

Palmilla on oikeus purkaa sopimus tänä ja ensi kesänä heinäkuun 25. päivään mennessä mikäli hän siirtyy pelaamaan ulkomaille.

Kataja-päävalmentaja Juha Sten on iloinen Palmin valittua uudeksi suunnakseen Joensuun.

– Hienoa saada nuori ja eteenpäin pyrkivä pelaaja joukkueeseen. Moni muukin seura olisi hänet ottanut, olihan Topias mm. toissa kaudella liigan paras kotimainen korintekijä (ka 13,1) – tulivoimaa kyllä löytyy. Jatkossa haluamme parhaamme mukaan auttaa häntä nousemaan urallaan seuraavalle tasolle, Sten toteaa Katajan sivuilla.

Palmin päätöstä edesauttoivat tradenomiopintojensa saatto päätökseen sekä edessä siintävät kansainväliset ottelut.

– Lähtökohtaisesti Tampereella on ollut hyvä olla. Pyrinnössä asiat on hoidettu mallikkaasti ja olen saanut yhdistettyä koripallon sekä koulunkäynnin. Nyt kun koulut ovat valmiina, on ensimmäisen kerran paikka lähteä menemään koris edellä.

– Mielessä on pitkään ollut se, että pelaamista pitäisi päästä kokeilemaan muuallakin. Joensuussa tarjolla on europelejä, jotka ovat yksi vetovoimainen asia. Organisaatiostakin olen kuullut pelkkää hyvää, joten lopulta oli kohtuullisen helppoa päättää lähteä juuri sinne katsomaan millaista koripallo on Tampereen ulkopuolella.

Ensimmäisen A-maaottelunsa Palmi pelasi kotiyleisön edessä Tampereella viime vuoden heinäkuussa, mutta Suomi-paidassa hän oli kohahduttanut jo vuonna 2013. Tuolloin mm. 12 onnistunutta kolmen pisteen heittoa siivittivät tietään uudeksi yhden maaottelun pisteykköseksi ohi Hanno Möttölän ja Antti Kanervon, joiden jakama entinen ennätys (43) parani peräti 17:lla Palmin jysäytettyä 20-vuotiaiden EM-kisoissa Luxemburgia vastaan lähes epätodelliselta kuulostavat 60 pinnaa.

Päättyneellä Korisliiga-kaudella Palmi pelasi puolivälieriin edenneen Pyrinnön riveissä 38 ottelua, joissa keskimäärin 23 minuuttia. Pistekeskiarvonsa oli 8,9 ja levypalloja tilastoihinsa kirjautui 2,5 per ottelu. Kahden pisteen heittotarkkuus oli 54 %, kolmosten 34 % ja vapaaheittojen 74 %.

– Kausi meni sekä joukkueella että itselläni ohi tavoitteiden. Oma alkukauteni oli vaikea ja vaikka pelaamisen taso sittemmin löytyi, jäi se edelliskaudesta. Mielestäni pallollinen vastuuni oli pienempi kuin aiemmin, toisaalta en ehkä ollut riittävän vaativa roolissani. Ensi kaudella tavoitteeni on olla paljon aggressiivisempi, Palmi linjaa.

Lähde: Katajan kotisivut


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.