Korisliigassa menestynyt ja yhdeksän kautta Saksassa valmentanut helsinkiläislähtöinen Anton Mirolybov, 41, käskyttää pelikaudella 2018-19 US Basket Racingia Luxemburgin pääsarjassa. Miesten edustusjoukkueen lisäksi Mirolybov saa vastuulleen seuran kahden juniorijoukkueen valmennuksen.

Basket Racing sijoittui viime kaudella Luxemburgin pääsarjan alkulohkossa kahdeksanneksi ja säilytti pääsarjapaikkansa karsintojen jälkeen. Seuran tiedotteen mukaan tulevan kauden pyrkimyksenä on vakiinnuttaa pääsarjapaikka pitkälti omista kasvateista kootulla joukkueella.

– Basket Racing osoitti todella suurta kiinnostusta minua kohtaan ja tehtyäni vierailun seuraan pari viikkoa sitten vakuutuin siitä, että seura haluaa rakentaa tulevaisuutta fiksulla tavalla ja intohimoisesti, Mirolybov kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kyseessä on perinteinen seura, joka tekee uutta nousua Luxemburgin pääsarjakartalle. Tulen antamaan oman osaamiseni sekä miesten joukkueelle että koko seuran valmennuksen kehittämiseen. Tavoite on päästä ensi kaudella pääsarjassa kuuden joukkoon, josta joukkue jäi viime kaudella.

Kauden 2017-18 Mirolybov valmensi Kirchheim Knightsiä Saksan toiseksi ylimmällä sarjatasolla, Pro A -sarjassa. Knights sijoittui Pro A:ssa yhdeksänneksi voittamalla 30 ottelustaan 15 ja jäi täpärästi pudotuspelien ulkopuolelle.

– Viime kaudesta jäi paljon sulateltavaa ja oppia itselle ja kausi oli pelillisesti hyvä, vaikka pudotuspelipaikka jäi niukasti saavuttamatta, ”Ponttis” jatkaa.

– Minulle tämä on yhtä oppia ja matkaa. Olen iloinen siitä, että pystyn jatkamaan uraani ulkomailla ja kehittymään valmentajana jatkossakin.