Suomen 20-vuotiaiden miesten nousuhaaveet kariutuivat – ”Koko joukkue on todella pettynyt”

© Kuva: Ilari Isotalo

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue hävisi B-divisioonan EM-kisojen puolivälieräottelussa Venäjälle 71-78 (40-33).

Osan ensimmäisestä puoliajasta jo näytti, että Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue sementoi paikkansa välieriin. Pitkälle tauolle mennessä Sudenpennut johti ottelua seitsemällä pisteellä 33-40.

– Ensimmäisellä puoliajalla puolustimme hienosti, liikutimme palloa, juoksimme nopeita, mutta Venäjä pysyi pelissä mukana hyökkäyslevypalloista tulleilla koreilla, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Kolmannella neljänneksellä Suomen peli kuitenkin sekosi ja runsaat menetykset johtivat siihen, että Venäjä pääsi juoksemaan helppoja nopeita hyökkäyksiä toiseen päähän. Venäjä vei kolmannen neljänneksen 25-9.

Vaikka Sudenpennut kiri sinnikkäästi eron vielä kahteen pisteeseen viimeisillä minuuteilla, niin loppukiri ei lopulta kantanut hedelmää.

– Minä ja koko joukkue on todella pettynyt. Emme saaneet 40 minuutin aikana sellaista hetkeä, että hyökkäys, puolustus ja levypallopelaaminen olisi samaan aikaan natsannut, Lehtonen kertoi.

Suomen parhaimmistoon kuuluivat myös plus-miinus-tilastoissa erottuneet Andre Gustavson (17/1/3 riistoa) ja Ricky Waxlax (5/4). Pistemiehiin kuului myös tupla-tuplan syötöillä kirjannut Edon Maxhuni (17/5/11 syöttöä/3 riistoa).

Tappion myötä Suomi pelaa B-divisioonan EM-kisojen sijoista 5-8.

– Susiohjelmaan kuuluu se, että turnaukset pelataan tyylillä loppuun asti. Valmistaudumme jokaiseen otteluun kuten aikaisemmin ja yritämme voittaa pelit, mikä mahdollistaa seuraavan kesän 20-vuotiaiden miesten maajoukkueelle paremman lohkon.

Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.