20-vuotiaille komea voitto EM-kisoissa – ”Puoliajalta tuli kentälle sisuuntunut joukkue”

© Kuva: Ilari Isotalo

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue eteni kamppailemaan B-divisioonan EM-kisojen viidennestä sijasta, kun suomalaiset päihittivät Belgian 58-69 (41-39).

Ensimmäinen puoliaika muodostui tasaiseksi, kun Sudenpentujen oma pää vuosi ja Belgia pääsi tekemään liialti helppoja koreja. Suomalaisten onneksi Edon Maxhunin heittoranne piti Sudenpennut pelissä mukana.

– Ensimmäinen puoliaika oli tunnustelua ja kaikki tekeminen jäi puolustuksessa puolitiehen. Pysyimme mukana Edonin henkilökohtaisilla ratkaisuilla, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Sitten puoliajalta tuli kentälle sisuuntunut joukkue, Lehtonen lisäsi.

Suomen pelaajien silmissä kiilui voitonhimo, joka kumpusi huomattavasti kohentuneeseen puolustuspeliin. Sudenpentujen susipuolustus toimi pitäen Belgian vain kolmessa pisteessä kolmanteen neljännekseen ja peli oli taputeltu.

– Emme ottaneet turhia virheitä tai rikkoneet pallottomia pelaajia niin, että joukkuevirheet tulisi täyteen. Siihen yhdistettynä pidettiin pallo laidassa, ei päästetty heitä keskelle, vastustajalle tuli menetyksiä, joista pääsimme juoksemaan, Lehtonen virkkoi.

Maxhunin päiväsaldo ottelussa oli 16 pistettä ja kaksi levypalloa. Yli kymmenen pistettä pussittivat myös Severi Kaukiainen (11/3) ja Elias Valtonen (11/1/3 syöttöä/3 riistoa).

Suomi kohtaa maanantaina kello 16:00 EM-kisojen päätösottelussaan Tshekin. Kyseessä on tuttu joukkue, kun juuri EM-kenraaleissa Suomi kohtasi Tshekin kahdesti Kisakallion Susi Training Centerissä.

– Pääsemme katsomaan, että kumpi joukkue on viimeisen kahden viikon aikana kehittynyt enemmän, Lehtonen sanoi.

Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.