Tampereen Pyrintö on tehnyt pelaajasopimuksen 23-vuotiaan amerikkalaispelaaja Jaylon Taten kanssa. Takamiehen paikkaa pelaavan 191-senttinen Taten sopimus kattaa pelikauden 2018-2019.

University of Illinoisissa yliopistovuotensa pelannut Tate aloittaa tulevalla kaudella toisen ammattilaiskautensa ulkomailla. Tate valmistui Illinoisista keväällä 2017 tilastoiden seniorikaudellaan keskimäärin 2,3 pistettä, 1,3 levypalloa ja 2,8 syöttöä ottelua kohden.

Viime kaudella Tate pelasi Kanadan NBL-liigassa Niagara River Lionsin riveissä. Yhteensä 43 pelissä Tate tilastoi keskimäärin 13,4 pistettä, 3,2 levypalloa ja 7,6 pistettä syöttöä ottelua kohden. Kauden päätteeksi hänet valittiin NBL:än vuoden tulokkaaksi.

Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen näki Taten heinäkuussa Las Vegasin matkallaan ja vakuuttui näkemästään.

– Näin Jaylonin Vegasissa eräällä campilla. Katsoin kolme hänen peliään ja juttelin pariinkin kertaan pelaajan kanssa. Hänen pelaamisessaan isoimman vaikutuksen teki se miten hän pystyi löytämään helpoimman vaihtoehdon kenelle syöttää palloa. Nimenomaan sitä olimme hakemassa, eli pelin johtamista, syöttämistä ja muiden paremmaksi tekemistä.

– Jaylon pystyy kyllä tarvittaessa itsekin scoraamaan, joten ei hän mikään pelkkä syöttävä takamies ole, Toiviainen kommentoi Pyrinnön sivuilla.

Pyrinnöllä on nyt kasassa kahdeksan pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Sopimukset ensi kaudeksi ovat tehneet Antero Lehto (185cm), Petri Heinonen (207), Osku Heinonen (194), Ville Haapoja (200), Lassi Kilpinen (185), Justus Kilpinen (193) sekä amerikkalaispelaajista Kenneth Manigault (196) ja Jaylon Tate (191).