Tampereen Pyrintö on kiinnittänyt kolmanneksi amerikkalaispelaajakseen 24-vuotiaan Eron Harrisin. Takakentällä viihtyvän monipuolisen 190-senttisen Harrisin sopimus kattaa pelikauden 2018-2019

Hyvätasoisessa Michigan Staten yliopistossa kaksi vuotta pelannut Harris omaa kovat meriitit yliopistoajoiltaan. Viimeisenä yliopistovuotenaan kaudella 2016-2017 Harris tilastoi Michiganin Staten paidassa keskimäärin 10,7 pistettä, 3,0 levypalloa ja 1,7 syöttöä ottelua kohden. Kyseisellä kaudella Harrisin pelitilanneheitot upposivat 47,2 prosentilla kolmoskaaren takaa tarkkuuden ollessa peräti 38,7 prosenttia.

Kovista yliopistomeriiteistä huolimatta Harrisin ammattilaisura on lähtenyt vaikeasti liikkeelle. Harris loukkasi seniorikautensa keväällä polvensa ja joutui kuntouttamaan sitä koko loppuvuoden. Tammikuussa 2018 Harris teki sopimuksen NBA:n G-liigan Wisconsin Herdin kanssa jolloin hän tilastoi 12 pelissä keskimäärin 2,3 pistettä ottelua kohden.

– Olen erittäin tyytyväinen, että Harris päätti valita meidät tulevan kauden seurakseen. Näin hänet heinäkuussa Las Vegasissa ja voin kertoa että myös muiden eurooppalaisten joukkueiden kiinnostus oli kovaa, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen kertoo Pyrinnön sivuilla.

– Harris on todella monikäyttöinen pelaaja – parhaimmillaan hän pelaa kakkospaikalla, mutta pystyy myös käsittelemään palloa ja käyttämään palloskriinejä. Myöskään kolmospaikan peli ei ole Eronille vierasta. Uskon että hän tulee aiheuttamaan ensi kaudella monipuolisuudellaan päänvaivaa vastustajille.