Susijengissä säväyttänyt huippulupaus valitsi ensi vuoden yliopistonsa – ”Vastuuta on tiedossa jo varhain”

© Kuva: fiba.com

Kesällä näyttävän sisääntulon Susijengiin tehnyt, HBA-Märskyä miesten divarissa edustavaa 18-vuotias Ville Tahvanainen on valinnut joukkueensa vuoden päässä häämöttävälle yliopistokoripallouralleen Yhdysvaltain NCAA-liigassa.

Tahvanainen vahvistaa Bradleyn yliopiston takalinjoja koululle antamansa suullisen sopimuksen (verbal commitment) mukaan.

Susijengi-debyyttinsä kesällä tehnyt Tahvanainen valitsi omaksi opinahjokseen vähemmän perinteikkään koulun, joka on satsannut viime vuosina suurin panoksin koripallo-ohjelmaansa.

Bradley oli viime koripallokauden suurimpia nousijoita NCAA-liigan valtakunnallisessa rankingissa ja joukkue eteni päävalmentajansa Brian Wardlen johdolla Missouri Valley -konferenssin semifinaaliin.

– Bradley on noussut ranking-sijoituksissa parissa vuodessa kaksisataa pykälää ylöspäin. Koripallo on Bradleyn yliopiston ainoa iso laji, joten yliopiston urheilujaoston täysi fokus on koriksessa ja se näkyy olosuhteissa, Tahvanainen selvittää Koripalloliiton tiedotteessa.

– Suuri merkitys minulla oli sillekin, että koko joukkueen valmennusjohto on täynnä entisiä pelaajia, joista kaikki ovat vielä iältään verrattain nuoria. He vakuuttivat minut näkemyksellään joukkueen tulevaisuudesta.

Tahvanainen aloittaa opintonsa ja koripallouransa Bradleyssa syksyllä 2019, ylioppilaaksi kirjoittamisensa jälkeisenä kesänä. Päävalmentaja Wardlen kuvioissa Tahvanaiselle on luvassa merkittävä rooli jo kaudella 2019-20.

– Kaavailuissamme on, että olisin ensimmäisellä kaudellani konferenssini parhaita tulokaspelaajia, jonka lisäksi tuon oman panokseni jengiin korintekijänä. Vastuuta on tiedossa jo varhain.

Lähde: Koripalloliiton tiedote

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…