Kouvot on solminut ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen 32-vuotiaan Brian Asburyn kanssa.

201-senttinen Asbury viihtyy niin ison laitahyökkääjän kuin sentterinkin tontilla. Asbury on pelannut ammattilaisena keväästä 2009 lähtien ja viime kaudella hän edusti kotoisessa korisliigassamme Tampereen Pyrintöä. Asbury saapuu Suomeen vielä kuluvan viikon aikana.

Miamissa syntynyt Brian Asbury pelasi koko yliopistouransa kotikaupungissaan Miami Hurricanesin (NCAA, Atlantic Coast Conference) joukkueessa. Ensimmäisenä vuotena miehen peliaika oli vähäinen ja tehot sen mukaiset. Kolmen viimeisen kauden aikana Asbury heitti 9.5 pistettä ja napsi 5.1 levypalloa ottelua kohden.

Brian Asbury on pelannut lähes koko ammattilaisuransa vanhalla mantereella joten eurooppalainen pelityyli on miehelle entuudestaan tuttu. Asbury on pelannut useita vuosia melko kovissakin sarjoissa sillä meriittilistalta löytyy kolme kautta Israelin pääsarjaa sekä kaudet Espanjan ylimmällä sarjatasolla (ACB) ja Ranskan Pro B -liigassa. Espanjan kautenaan Asbury pelasi joukkueineen lisäksi Eurocupia.

Viime kauden Asbury pelasi Tampereen Pyrinnön paidassa. Monipuolinen pelimies kirjautti 43 pelaamassaan ottelussa 19.1 pistettä, 8.4 levypalloa, 1.8 syöttöä ja 2.1 riistoa ottelua kohden. Kuriositeettina mainittakoon, että Kouvoja mies kuritti viime kaudella keskimäärin 24.5 pisteen, 9.5 levypallon, 3.3 syötön ja 2.3 riiston tahdilla teholukeman osoittaessa 29.3. Tämän perusteella kuvittelisi, että kouvolalaiset koripallon ystävät muistavat Asburyn viime kaudelta melko hyvin.

Asburyn piste-ennätys korisliigassa on 34 ja levypalloissa 19. Kovin teholukema puolestaan 43 ottelussa Joensuun Katajaa vastaan helmikuussa tilastorivillä 33/13/2/2r/1t. Tupla tuplia miehelle kirjattiin viime kaudella yhteensä 13.

– Tuntuu hyvältä saapua pelaamaan Kouvoihin. Olen kiitollinen valmentajalle ja organisaatiolle, että he tarjosivat minulle mahdollisuutta tulla pelaamaan Kouvolaan. Haluan auttaa joukkuettamme kaikin tavoin voittamaan, kaikki muu loksahtelee kyllä sen jälkeen paikoilleen. Lisäksi haluan tuoda joukkueeseemme rakkauteni ja intohimoni lajia kohtaan ja yritän olla paras mahdollinen joukkuekaveri tiimissämme, Ashbury toteaa Kouvojen sivuilla.

Päävalmentaja Jyri Lehtonen on tyytyväinen hankintaan.

– Joukkue on nyt kasassa ja kuukauden kuluttua on tarkoitus haastaa kärkijengit tosissaan. Brian on erinomainen pelaaja, joka juoksee kenttää hyvin ja pelaa mielestäni vitospaikkaa jopa paremmin kuin nelosta. Hän on kokenut pelaaja joka oli meille yksi vaikeimmista pysäyttää viime kaudella.

– Harjoituksissa olemme valmistautuneet pelaamaan intensiivisemmin kuin aikaisempina kausina. Brianin mukaan tulo ja loukkaantuneiden paluuennuste ovat positiivisia triggereitä koko seurallemme, Lehtonen miettii.