KTP:llä vastassa ”villi vastustaja” – ”Meillä on siitä varsin vähän tietoa”

© Kuva: Ilari Isotalo

KTP-Basket pelaa toisenkin kotiottelun Korisliigakauden alkajaisiksi, kun se kohtaa Ura Basketin Kaarinasta Karhuvuoren Steveco Areenalla tiistaina. Avausottelussaan kotkalaiset kukistivat Kouvot kymenlaaksolaisessa hegemoniakamppailussa tiukan väännön jälkeen 82-78.

Ura Basketille peli on jo kolmas. Se hävisi ensin suurinumeroisesti Pyrinnölle (110-73) Tampereella, mutta piti sitten Salon Vilpasta ahtaalla (81-88) kotisalissaan Kupittaan palloiluhallissa. Turun seudun kuumaa paikallisderbyä seurasi komeat 2500 katsojaa.

– Vierailija on meille ”villi vastustaja”. Sarjanousijana meillä on siitä varsin vähän tietoa. Se kuitenkin on selvillä, että vastassa on nopeita pieniä jätkiä ja todellinen heitontorjuja korin alla, kertoo KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen kotkalaisten sivuilla.

Nopeat jalat on ennen muuta jenkki Avery Woodsonilla (24 vuotta/188 senttiä) ja ghanalaistaustaisella Suomen maajoukkuepelaajalla Fiifi Aidoolla (22/189). Woodson haastanee kotkalaiset myös kolmoskisaan. Vilpasta vastaan mies pussitti onnistuneesti kuusi kymmenestä heitosta bonusrajan takaa.

– Aidoo on Anttolle (Nikkarinen) tuttu kaveri maajoukkueleireiltä. Viesti on, ettei Fiifille saa antaa yhtään vapaata tilaa tai sitten hän viuhahtaa jo puolustajalta karkuun, tietää videovalmentaja Harri Laine.

Laine on opiskellut Ura Basketin pelejä ennakkoon senkin verran, että hän osaa varoittaa pitkäraajaisesta ja ilmavapomppuisesta amerikkalaisesta Malik Dimestä (26/206).

– Hän on selvä uhka sekä puolustus- että hyökkäyskorilla.

Ura-Basketissa pelaa myös yksi kotkalaisille entuudestaan tuttu mies. Aleksi Akpaso (26/193) edusti KTP:ta kahden kauden ajan vuosina 2013-15.

Tomi Kaminen on tyytyväinen KTP:n kotiavaukseen, mutta myöntää, että Kouvot-voitosta jäi myös paljon parannettavaa.

– Pallonmenetyksiä tuli aivan liikaa (21). Jatkossa meidän on pidettävä pelivälineestä parempaa huolta. On terveellistä, että pelaajat itse huomasivat, ettei avausottelu mennyt ihan nappiin. Minun piti matsin jälkeen oikein huomauttaa, että ”hei, päät pystyyn! Mehän voitimme tämän pelin”, kertoo Kaminen.

Lähde: KTP:n kotisivut


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.