Suomen Koripalloliitto on vastaanottanut suru-uutisen. Koripallon kolminkertainen Suomen mestari ja kaksinkertainen Suomen Cup -voittaja Seppo ”Jallu” Jalava (s. 1.1.1952) on poissa. Jalava menehtyi 66-vuotiaana 10. marraskuuta Turussa.

Koko viisivuotisen aktiiviuransa ajan (1972-1977) Jalava edusti kasvattajaseuraansa Turun NMKY:tä voittaen jokaisella kaudella SM-sarjamitalin. Lisäksi hän saavutti Suomen Cupissa kaksi SM-kultaa ja kaksi hopeamitalia.

Seppo Jalava pelasi myös Euroopan Mestareiden liigan loppusarjassa, johon Turun NMKY selviytyi kaudella 1975-76 toistaiseksi ainoana suomalaisena joukkueena. Hänen koripallouransa henkilökohtainen huippuhetki sattui kaudella 1974-75, jolloin epäitsekkäänä pelaajana tunnettu ”Jallu” teki 42 pistettä Panttereita vastaan Helsingissä.

Koripallon pariin Jalava värvättiin A-juniorina yleisurheilukentältä, jossa hän herätti huomiota lahjakkaana kymmenottelijana. Hänen vahvin lajinsa oli keihäänheitto. Juniori-ikäisenä hän heitti miesten keihästä yli 62 metriä.

Jalavan poismenosta uutisoi Koripalloliitto sivuillaan.