Töölön Kisahallissa käydyssä kamppailussa Slovenia lunasti itselleen paikan 2019 EM-kisoihin päihittämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Häviöstä huolimatta naisten maajoukkue esitti parketilla monia valon pilkahduksia, ja yksi heistä oli hallia sytyttänyt taistelija Saara Wahlgren.

Töölön kisahalliin Helsinkiin kerääntyi lauantaina lopulta yhteensä mukavat 637 silmäparia seuraamaan Suomen karsintaottelua Sloveniaa vastaan. Pelissä edukseen esiintynyt Wahlgren kiitteli pelin jälkeen kotiyleisön luomaa tunnelmaa.

– Oli hienoa pelata kotiyleisön edessä ja hallilla oli mahtava tunnelma. Oli hienoa huomata niin monen löytäneen tiensä hallille kannustamaan, Wahlgren toteaa Koripalloliiton sivuilla.

Wahlgren tilastoi ottelussa lukemat 5/2/3s, mutta ennen kaikkea naisesta kehkeytyi pelin ja joukkueen säväyttäjä, joka onnistui tuomaan fiilistä ja energiaa kentälle.

– Roolini on tuoda energiaa ja sähinää penkiltä kentälle. Olen ehkä hieman ennemmin pelaajana tunnetusti puolustuspään taistelija, mutta pelissä tuli myös itselleni hyviä onnistumisia hyökkäyspään puolelle.

Vuoden 2019 EM-kilpailuihin Suomi on menettänyt mahdollisuutensa, mutta Wahlgren kertoo joukkueen uskovan omaan tekemiseen silloin, kun palaset loksahtavat paikoilleen.

– Silloin kun saamme pelillisesti toteutettua niitä asioita, joita haluamme, niin pystymme pärjäämään. Näytimme pelissä sen, että kun pystymme pelaamaan omaa peliämme, pystymme haastamaan silloin Slovenian tasoisia joukkueita. Pelasimme joukkueena hyvin ja saimme myös hyviä puolustuspään stoppeja silloin, kun pääsimme peliin mukaan. Pelissä oli paljon positiivista tekemistä verrattuna aiempiin karsintapeleihin.

Wahlgren uskoo empimättä joukkueen mahdollisuuksiin ottaa voitto Romaniaa vastaan käytävässä viimeisessä karsintaottelussa vieraskentällä.

– Lähdemme totta kai haastamaan ja parantamaan. Meillä on kaikki mahdollisuudet voittoon siellä.