Keskiviikon Korisliigan peleissä voittoihin ylsivät Vilpas, Ura, Karhu ja Seagulls.

Korisliigaa selvästi johtava Salon Vilpas haki täydet sarjapisteet myös Kouvolasta, kun kotijoukkue Kouvot kaatui koriluvuin 81–90 (39–39).

Kouvojen ja Vilppaan välinen kohtaaminen oli käsikirjoitukseltaan takaa-ajo: vierasjoukkue johti miltei alusta loppuun asti ja kotijoukkue rimpuili mukana. Vaikka Vilpas oli koko ajan kuskin paikalla, ei salolaisjoukkue saanut eroa kasvatettua ratkaisevan suureksi.

Ottelun alussa Kouvojen heittopeli tökki pahemman kerran. Toisella neljänneksellä Kouvot jo näytti 27 pisteellään, että saadessaan hurmoksen päälle, Kouvoja on vaikea pysäyttää.

Kouvot ei kuitenkaan pystynyt ylläpitämään hyvää tasoaan läpi 40 peliminuutin. Kotijoukkueen heikoilla hetkillä Vilpas repi tarvittavan eron taululle.

E.C. Matthews (23/4) oli kotijoukkueen pirtein pelaaja. Brian Asbury (14/5), Jeremy Morgan (16/3) ja Ville Kaunisto (10/10) lukeutuivat myös Kouvojen onnistujiin.

Vilppaan tehopelaaja oli vasta toisen Korisliiga-ottelunsa pelannut Antonio Ballard. Ballard onnistui 14 pelitilanneheitostaan peräti 11 yrityksessä. 194-senttinen laitapelaaja kasasi tarkasti 23 pistettä.

Viime kauden kotisalissaan pelannut sentteri Jamie Skeen keräsi tilastosarakkeeseensa tupla-tuplan, 13 pistettä ja 13 levypalloa. Vilppaasta myös pelintekijä Teemu Rannikko heitti 13 pistettä.

Ortiz johdatti Seagullsin kolmanteen voittoon

Helsinki Seagulls otti kauden kolmannen voittonsa, kun Uudessakaupungissa Korihait hävisi 66­­–80 (34–37). Voitto oli Seagullsille kauden ensimmäinen vieraskentällä.

Seagullsin avainpelaajaksi nousi vielä alkukauden tahmeasti pelannut Chris Ortiz. Sunnuntaina voitokkaassa kotiottelussa Karhu Basketia vastaan 28 pistettä tehtaillut Ortiz onnistui nyt pussittamaan 24 pistettä. Näin viime kaudella Lapuan Kobrissa edukseen esiintynyt Ortiz on ollut Seagullsien uuden peli-ilmeen ruumiillistuma.

Korihaiden turmioksi koitui jälleen ottelun kolmas neljännes, jonka kotijoukkue hävisi 13 pisteellä (11–24). Korihaiden heitot eivät löytäneet koko ottelun aikana oikeaa osoitetta tarpeeksi hyvällä prosentilla. Kaaren takaa kotijoukkue onnistui viidesti 24 yrityksellä.

Korihaiden parhaaksi pistemieheksi nousi vaihtopenkiltä energiaa tuonut Miikka Marttinen (13/4). Seagullsista Ortizin lisäksi Tuukka Kotti (14/9) ja Tyler Thorton (11/9/5s) ylsivät kaksinumeroisille pisteluvuille.

Seagullsin kausi jatkuu vielä ennen maaottelutaukoa perjantaina kotiottelulla Kouvoja vastaan. Korihait puolestaan matkustaa lauantaina Kauhajoelle.

Karhu Basket murskasi vajaamiehisen BC Nokian

Kauhajoen Karhu Basket palasi nopeasti voittojen pariin, kun BC Nokia sai kotiparketillaan tuta hallitsevan mestarin vireen 69–94 (35–40).

Ainoastaan seitsemän pelaajan voimin taistellut BC Nokia jäi toisella puoliajalla vierasjoukkueen jalkoihin. Viime otteluissa valtavasti urakoineet pelaajat vääjäämättä osoittavat uupumisen merkkejä. Etenkin sentterikaksikko Dragan Labovic (12/5) ja Sean O’Mara (19/7) kaipaavat silminnähden jo kipeästi huilitaukoa.

– Tiukka peli puoliaikaan asti, mutta Kauhajoki teki 54 pistettä toiseen puoliaikaan. Se ei ole hyväksyttävää. Meillä on totta kai omat ongelmamme tällä hetkellä, mutta ne eivät ole tekosyitä, Labovic korosti Korisliigan sivuilla.

Karhu Basketin sankariksi nousi Korisliigan ennätyspisteensä mättänyt Okko Järvi. Järvi upotti 13 kahden pisteen heitostaan komeasti 11. Kaikkiaan Järvi tehoili 28 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

– Ollut vähän vaikeata koko joukkueella ja itsellä. Ollaan hävitty paljon viime aikoina ja emme ole pelanneet omaa peliämme. Tänään varsinkin toisella puoliajalla, kun Nokia meni paikkaan, niin pelattiin todella kypsästi, Järvi kiitteli.

Karhu Basketin päävalmentaja Jussi Laasko oli jopa yllättynyt joukkueensa peli-ilmeestä.

– Meillä on ollut vähän mollivoittoista, joten tämän päivän suoritus oli yllättävä. Mutta toisaalta otan vastaan tällaisen yllätyksen mielellään. Varsinkin toinen puoliaika, pallon jakaminen ja kypsyys oli todella hyvää tasoa, Laakso kehui.

BC Nokian päävalmentaja Ville Tuomisen mukaan joukkueella on ongelmia varsinkin hyökkäämisessä. Nokialaisjoukkue on hävinnyt viidestä viimeisestä ottelustaan neljä.

– Maalintekopeli. Tällä hetkellä meillä on aika vähän pelaajia, jotka osuvat maaliin, niin se menee tuohon. Kun hyökkäyksessä hakkaa päätä seinään, niin puolustaminen tuppaa jäämään. Se ei ole missään nimessä hyväksyttävää, mutta se on inhimillistä.

Ura Basket piti Pyrinnön takanaan

Kaarin Ura Basket otti jo kauden viidennen voittonsa loukkaantumissumastaan huolimatta. Kupittaan palloiluhallissa vieraillut sarjakakkonen Tampereen Pyrintö kaatui 83–75 (41–33).

Edelleen ilman Stephen Croonea, Eldar Skamoa ja Pyry Rainamaata pelaava Ura oli Pyrintöä vastaan vakuuttava. Tamperelaiset eivät missään vaiheessa päässeet kunnolla uhkamaan kotivoittoa.

– Hyviä asioita, silti paljon nukahduksia pelin sisällä. Niitä asioita, joita haluttiin viedä eteenpäin Kataja-pelin jälkeen, niissä onnistuttiin ihan hyvin. Toivotaan että maajoukkuetauon jälkeen olisi täysi rosteri kasassa, Uran käskyttäjä Kristian Palotie tuumi.

Pyrinnölläkin oli kokoonpanohuolia keskiviikon ottelussa. Poissa tositoimista olivat Antero Lehto, Osku Heinonen sekä Joonas Caven.

– Ura pelasi ajoittain erittäin fiksusti, erittäin hyvin. Vaikea valmistautua, kun tippuu ennen peliä kapteeni ja kesken pelin yksi takamies (Lassi Kilpinen). Sinniteltiin ja yritettiin vähän kaikenlaista, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen turisi.

Pyrinnön paras pistemies oli jälleen kelpo vireeseen yltynyt Kenneth Manigault (19/4/5r). Urasta tarkkakätinen Avery Woodson heitti 22 pistettä.