Vilppaalle historiallinen voitto

Korisliigassa pelattiin perjantaina kolme ottelua.

Korisliigan sarjataulukon ykköspaikalla majaileva Salon Vilpas nousi vierasvoittoon Lapuan Kobrien kotiparketilla koriluvuin 85–92 (46–45). Vilppaan suorituksen arvoa nostaa se, että joukkue joutui tulemaan toimeen lähes koko ottelun ilman loukkaantunutta Teemu Rannikkoa.

Rannikko sai kovan iskun polvensa yläpuolella, kun Kobrien uusi yhdysvaltalaispelaaja Jaron Hopkins ajoi voimakkaasti korille.

– Ei pitäisi olla mitään vakavampaa. Puujalka polven yläpuolelle sisäreiteen. Iso mustelma siihen tuli, mutta ei mitään pahempaa, Vilppaan käskyttäjä Joonas Iisalo valotti Korisliigan sivuilla.

Vilppaalle vierasvoiton toi etenkin oivallinen levypallopelaaminen. Salolaiset kahmivat Lapualla peräti 20 hyökkäyslevypalloa.

– Tänään oli tavoitteena voittaa levypallot ja ottelu. Molemmat voitettiin, joten voi olla tyytyväinen, Vilppaan Juho Nenonen hehkutti.

Kobrilla oli ottelussa omat hetkensä vankistaa johtoasemaansa, mutta missään vaiheessa kotijoukkue ei onnistunut kasvattamaan suurta eroa tulostaululle.

– Me aloitimme mielestäni hyvin, pääsimme juoksemaan kenttää. Toisella puoliskolla ei saatu enää levypalloja ja emme päässeet siksi juoksemaan helppoja koreja. Tilastoistakin sen näkee, että levypallot hävisimme aika rumasti, Kobrien kapteeni Lauri Toivonen harmitteli.

Vilppaalle voitto oli jo historiallisesti 13. peräkkäinen.

– Jo 13. voitto putkeen, se on Vilppaan ennätys. Kai tässä täytyy olla tyytyväinen. Vaikka heitimme huonosti, niin ihan solidi esitys. Hyökkäyslevypallot toivat meille tämän voiton, Iisalo laski.

Kobrilla on puolestaan kasassa jo viisi tappiota putkeen. Loukkaantuneen Michael Morsellin maaottelutauolla korvannut Jaron Hopkins (16/8/5s) pelasi debyyttiottelussaan hyvin.

– Oikein lupauksia antava esitys Hopkinsilta. Vielä kun vähän tottuu Korisliigan tapoihin, niin varmasti hän parantaa. Nyt oli muutamissa tilanteissa vielä ymmärrettävästi vähän pihalla, Kobrien päävalmentaja Lars Ekström mietti.

Vilppaan taistelun ilmentymä oli Antonio Ballard, joka teki 26 pistettä ja napsi kymmenen levypalloa.

Osku Heinonen mätti komeat 31 pistettä

Tampereen Pyrintö ei antanut Joensuun Kataja Basketille mahdollisuuksia vierasvoittoon, vaan Pyynikin lehtereillä yleisö sai nauttia vakuuttavasta kotijoukkueesta. Pyrintö vei sarjapisteet 109–93 (57–44).

Pyrintö löi tahdin ottelulle heti ensimmäisellä neljänneksellä 31–17. Avausjaksolla syntynyt Pyrinnön johtoasema ei ollut koko ottelussa uhattuna.

Pyrinnön lennokkaan hyökkäyspelaamisen tähtenä toimi Osku Heinonen, joka heitti 25 minuutissa komeasti 31 pistettä.

Katajan tehomies oli jälleen Daniel Mulling (19/6). Kasvattajaseuraansa vastaan pelannut Topias Palmi kasasi tilastoihinsa 18 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Pyrintö pelaa seuraavaksi keskiviikkona Vilppaan vieraana. Katajan seuraava Korisliiga-ottelu on 15. joulukuuta niin ikään Salossa.

Kouvot palasi nopeasti voittojen pariin

Keskiviikkona kirvelevän kotitappion paikallisvastustajalleen KTP-Basketille kärsinyt Kouvolan Kouvot kaatoi perjantai-iltana Jatke-Areenalla vierailleen Kauhajoen Karhu Basketin 94–79 (44–41). Karhu Basketille tappio oli toinen peräkkäinen, sillä hallitseva mestari hävisi keskiviikkona kotiluolassaan Katajalle.

Kouvot heitti kaaren takaa 17 kertaa onnistuneesti. Kapteeni Ville Kaunisto (22/5) osui kolmosissaan kuudesti. Kaunistolle tulitukea antoivat parhaiten David Gonzalvez (19/3) ja Brian Asbury (19/7).

Karhu Basketin heittopeli puolestaan tökki. 22 kolmosesta vierasjoukkue onnistui vain viidesti. KB:n tehokkain oli jälleen Durrell Summers (32/4). Okko Järvi upotti vieraille 18 pistettä hyvillä tarkkuuksilla.

Kouvojen kausi jatkuu keskiviikkona Nokialla. Karhu Basket pelaa seuraavaksi vasta 19. joulukuuta, kun Kauhajoella saapuu Pohjanmaan derbyyn Lapuan Kobrat.

Lähde: Korisliigan kotisivut


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.