Kataja aloittaa FIBA Europe Cupin jatkolohkon – ennakkosuosikki vastassa heti avauksessa

Nykymuodossaan viidennen FIBA Europe Cupin jatkolohkovaihe käynnistyy keskiviikkona 12. joulukuuta. Kataja Basket pelaa lohkossa L, jossa muut joukkueet ovat tanskalainen Bakken Bears, hollantilainen ZZ Leiden sekä venäläinen Avtodor Saratov, joka isännöi joensuulaisia avauskierroksella.

Neljästä jatkolohkosta pudotuspeleihin etenevät kaksi parasta kustakin. Mukaan tulevat myös kahdeksan Mestarien Liigassa jatkopelien ulkopuolelle jäävää seuraa, joten FIBA Europe Cup -pudotuspelivaihe käynnistyy ensi maaliskuussa 16 joukkueen voimin.

Kaikki kolme jatkolohkovastustajaa ovat Katajalle entuudestaan tuttuja. Avtodor kohdattiin kaksi vuotta sitten Mestarien Liigassa ja tuolloin kumpikin voitti kotiottelunsa. Bakken Bearsille hävittiin kahdesti FIBA EuroChallenge -kaudella 2013-14, jolloin samassa alkulohkossa oli myös ZZ Leiden – sen kanssa voitot tasattiin 1-1.

Ennakkoarvioissa lohkon kaksi suosikkia ovat Avtodor ja Bakken Bears. Molempien näytöt alkulohkovaiheesta ovat vakuuttavat. Venäläiset hävisivät ainoastaan kerran, tuolloin Gerald ”Junnu” Lee Jr:n edustama israelilainen Ironi Ness Ziona oli kotikentällään parempi. Tanskalaiset puolestaan iskivät tauluille vähintään 100 pistettä peräti viidesti ja kuudennessakin matsissa 98 – tuloksena kuusi voittoa kuudessa ottelussa.

Avtodor pelaa kansainvälisillä kentillä 17. kertaa ja erinomainen voittoprosenttinsa 61 on neljän joukkueen vertailussa ylivoimaisesti paras. Bakken Bears (voittoprosentti = 43) puolestaan ylsi viime keväänä maansa kovimpaan koripallosaavutukseen, kun se nähtiin historiansa yhdeksännellä europelikaudella tämän meneillään olevan sarjan välierissä.

Hollantilainen ZZ Leiden (10. europelikausi, voittoprosentti = 49) pelasi jo vuonna 1980 silloisen Euroopan cup-voittajien cupin välierissä. Seura vetäytyi kansainvälisiltä kentiltä vuonna 1983, mutta on tehnyt vuosikymmenten hiljaiselon jälkeen 2010-luvulla paluuta takaisin.

Kataja Basketilla on menossa seitsemäs kausi Suomen ulkopuolella (voittoprosentti = 39) ja näistä paras on tähän mennessä ollut ensimmäinen (2012-13), jolloin silloiseen FIBA EuroChallengen lohkovaiheeseen edettiin karsinnan kautta ja lopulta tietä riitti aina kahdeksan parhaan pudotuspeleihin.

Kattavampi ennakkopaketti jatkolohkosta luettavissa Katajan sivuilta.

Lähde: Katajan kotisivut


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.