Suomen nuorisomaajoukkueiden valmentajat maajoukkuekesälle 2019 on valittu. Sudenpennut on myös tulevana kesänä huippuvalmentajien opissa.

Valmentajalistalta löytyy rutkasti tuttuja nimiä jo kuluneilta kesiltä ja jatkuvuus on tärkeä osa Sudenpolulla. A-divisioonajoukkeet jatkavat tuttujen nimien parissa, kun Suomen 16-vuotiaat tytöt jatkavat Jussi Räikän ja 18-vuotiaat pojat Jyri Lohikosken valmennuksessa. Myös 20-vuotiaiden miesten peräsimessä jatkaa Jyri Lehtonen.

– Jatkuvuus on äärimmäisen arvokas asia. Kun kyse on pitkäaikaisesta kehitysprosessista, niin pitää olla johdonmukaisuutta ja mahdollisuus oppia omasta tekemisestään ja parantaa siitä, Koripalloliiton päävalmentaja Henrik Dettmann kertoo valmentajajoukostaan Koripalloliiton sivuilla.

– Tämä osoittaa myös sitoutuneisuutta valmentajilta. On kovaa hommaa antaa koko kesä koripallolle, mutta niin valmentaja elää. Kesä ei kuluta, vaan antaa ja kehittää.

Sudenpentujen valmennusrivistössä nähdään myös pitkäaikaisten valmentajien ensimmäisiä päävalmentajapestejä, kun Jussi Laakso nappaa 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen komentoonsa ja Ville Neva taas ottaa haltuunsa 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen.

– Tässä on tärkeää se, että saadaan ajettua uusia kasvoja sisään sekä sopivaa tehtäväkiertoa, Dettmann tuumaa.

Tuoreimpana lisäyksenä tyttöpuolen maajoukkueohjelmaan on lisätty 20-vuotiaiden naisten maajoukkue, jonka päävalmentajana toimii Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen.

– Naisten peliohjelma on muuttunut niin, että toimintaa on enää vähän kesäisin. Samalla meidän tulevaisuuden pelaajat on juuri tätä ikäluokkaa. Totesimme, että nyt on hyvä kesä osallistua tähän kilpailumuotoon, Dettmann kertoo.

– Meidän pitää pystyä muuttumaan ulkoisten muutosten myötä. Kilpailujärjestelmä ei ole meidän hallinnassa, mutta meidän hallinnassa on, että miten siihen suhtaudumme.

Nuorten maajoukkuevalmentajat 2019

20-vuotiaat naiset
Päävalmentaja: Pekka Salminen
Valmentajat: Mirka Dettmann, Emma Malm
Medical: Niklas Hamnström

20-vuotiaat miehet
Päävalmentaja: Jyri Lehtonen
Valmentajat: Mikko Tupamäki, Daniel Jansson
Medical: Jarkko Aho

18-vuotiaat tytöt
Päävalmentaja: Jussi Laakso
Valmentaja: Niko Hellmann, Juha-Pekka Männistö
Medical: Niklas Hamnström

18-vuotiaat pojat
Päävalmentaja: Jyri Lohikoski
Valmentajat: Petri Virtanen, Jari Nykänen
Head of Delegations: Vesa Vertio
Medical: Milos Dobras

16-vuotiaat tytöt
Päävalmentaja: Jussi Räikkä
Valmentajat: Janne Hänninen, Tuomas Rahkonen
Head of Delegations: Pinja Laitinen
Medical: Linda Hannonen

16-vuotiaat pojat
Päävalmentaja: Ville Neva
Valmentaja: Juho Kailio, Timo Parviainen
Head of Delegations: Antti Koskelainen
Medical: Markus Kangasvieri

16-vuotiaat tytöt – 2020
Päävalmentaja: Ilkka Palviainen
Valmentajat: Juha Oikarinen, Niko Nyholm, Erkko Ojala

16-vuotiaat pojat – 2020
Päävalmentaja: Antti Koskelainen
Valmentajat: Ville Tuominen, Tero Vasell, Eero Levä
Medical: Tommi Tatti

Tytöt: Susi All Stars
Päävalmentaja: Ilkka Palviainen
Valmentajat: Kari Luontila, Juha Oikarinen, Jussi Syrjänen, Pinja Laitinen, Emma Malm, Teijo Sandvik, Risto-Matti Rousku, Niko Kuusi

Pojat: Susi All Stars
Päävalmentaja: Tristan Fay
Valmentajat: Juha Sten, Lauri Järvinen, Juuso Milen, Timo Parviainen, Pena Ranta, Pekka Setälä, Masa Kaminen, Petka Lehtinen, Henri Clement