Korisliigan joulukuun pelaaja Tyrell Nelson ei välttämättä säväyttänyt suuren tähden lailla KTP-Basketin yksittäisessä ottelussa. Edes Nelsonin keskiarvot eivät nousseet joulukuussa mitenkään poikkeukselliselle tasolle: 19,0 pistettä ja 6,4 levypalloa.

Silti Nelson oli monella mittarilla juuri oikea valinta kuukauden pelaajaksi. Nelson ja KTP nimittäin nostivat tasoaan lähes rinta rinnan. Menestyksestä kertovat seitsemän voittoa kahdeksasta ottelusta sekä tietenkin kotkalaisjoukkueen nousu sarjataulukon kärkisijoille.

– Alkukaudesta meillä oli KTP:ssä vaikeuksia luottaa toisiimme puolustuksessa. Hyökkäyksissä puolestaan meillä meni aikaa oppia toistemme tapoja – mistä ja miten kukin haluaa heittonsa ottaa. Lopulta kun voittoja alkoi tulla, saimme juonesta kiinni ja kaikki alkoi sujua paremmin, Nelson muistelee koko joukkueen tasonnostoa Koripalloliiton tiedotteessa.

Nelsonin pistekeskiarvo nousi joulukuussa lähes seitsemällä pisteellä alkukauteen verrattuna. 201-senttisen sentterin keskiarvo koheni etenkin parantuneiden heittoprosenttien myötä.

– Suurimmat vahvuuteni ovat voima ja viimeistelytaito. Pystyn ajamaan hyvin korille. Viime kesänä tein paljon töitä juuri nopeuteni ja ajouhkani eteen. Ensimmäinen askeleeni ja puolimatkan heittoni ovat parantuneet, ne ovat auttaneet minua paljon. Siinä ovat tämän hetken parhaat aseeni.

Urheilu on Nelsonille elämäntapa

Pohjois-Carolinan Charlottesta kotoisin oleva Nelson sanoo aina harrastaneensa paljon urheilua.

– Pienestä pitäen isäni halusi minun urheilevan. Pelasin amerikkalaista jalkapalloa ja korista. Olin molemmissa oikein hyvä, mutta koripallo veti lopulta enemmän puoleensa.

Nelson aloitti ammattilaisuransa viime kaudella Georgiassa. Erot eurooppalaisen ja pohjoisamerikkalaisen koripallon välillä ovat Gardner-Webbin yliopiston kasvatin mukaan ilmeiset.

– Onhan koris täällä aivan erilaista. Jo ottelutempo eroaa suuresti. Yliopistokoriksessa keskitytään enemmän, en nyt sanoisi puolustamiseen, mutta se on jollain tavoin tiiviimpää, taktisempaa.

– Euroopassa ammattilaistasolla taas on kyse enemmän henkilökohtaisista taidoista ja niiden hyödyntämisestä. Pelaajat luovat heittopaikkoja ja yrittävät voittaa yksi vastaan yksi -tilanteita. Kyseessä on miltei aivan kuin eri laji, mutta lopulta kyse on samasta koripallosta.

Kotona on opetettu tekemään töitä

Päävalmentaja Tomi Kamisen luottopelaajaksi noussut Nelson on saanut kotikasvatuksessaan lahjaksi vahvan työmoraalin. Urheilu-urassa onkin parasta, kun itsensä kehittäminen näkyy nopeasti tuloksina parketilla.

– Vanhempani aina sanovat, että aina kun lepään, joku toinen tekee töitä. Neuvonkin siis junioreita paiskimaan hommia kehityksensä eteen, Nelson linjaa.

– Saavu salille, tee mitä pitää ja mieti, millainen pelaaja haluat olla. Tee töitä sen eteen, että saavutat haluamasi.

Nelson on Korisliiga-kauden kolmas kuukauden pelaaja. Lokakuun pelaajaksi valittiin BC Nokian sentteri Sean O’Mara. Marraskuun palkinnon pokkasi puolestaan jo sittemmin Kaarinan Ura Basketin jättänyt sentteri Malik Dime.

Nähtäväksi jää, valitaanko tammikuussakin kuukauden pelaajaksi sentteri vai onko jo takakentän vuoro saada himoittu tunnustus.