Marras-joulukuun MM-karsintaikkunasta sivussa ollut Alexander Madsen, 24, palaa susipaitaan puolen vuoden tauon jälkeen MM-karsintojen helmikuun huipentumassa.

Euroliigan CB Gran Canarian kehitysjoukkueessa korkoa kasvavalle 207-senttiselle Madsenille avautuu mahdollisuus suureen vastuuseen Matti Nuutisen ja Alex Murphyn ollessa miehistöstä poissa.

Madsen solmi kesällä 2018 CB Gran Canarian kanssa kolmivuotisen sopimuksen, jonka puitteissa Kouvolan Poikien kasvatille kaavailtiin kehityspolkua farmijoukkueesta edustusjoukkueen kokoonpanoon ja sittemmin vakiorotaatioon.

Korisliigan Kouvoissa ja Tshekin liigan USK Prahassa isoihin minuutteihin tottuneelle Madsenille ensimmäinen kausi Kanarialla on sujunut pitkälti totuttelun merkeissä. Madsen on harjoitellut edustusjoukkueen kanssa mutta debyytit Euroliigassa ja Espanjan ACB-liigassa antavat vielä odottaa itseään.

– Haastava kausi. Kropassa on ollut kaikenlaista kremppaa ja olen päässyt vain muutaman viikon kerrallaan vetämään täysikuntoisena, kertoo Madsen Koripalloliiton tiedotteessa.

Madsenin sanat saavat katetta tarkastelemalla EBA-liigan tilastoja, joissa Madsen on yksittäisissä otteluissa dominoinut korinalustaa 17 levypallon ja seitsemän blokin esityksillä, mutta vastaavasti ollut myös pitkiä aikoja sivussa.

– Oman haasteensa tuo sekin, että aamutreenien ja iltatreenien välinen tasoero on valtava, kun aamulla treenaan edustusjengin ja iltaisin EBA-liigaa pelaavan kehitysjengin kanssa, Madsen kuvailee olosuhteitaan.

CB Gran Canarian edustusjoukkue on täynnä taitavia ja vahvoja kansainvälisen tason isoja pelaajia kuten kolmen eri maan maajoukkuesentterit Ondrej Balvin (217 cm, Tshekki), Kim Tillie (210 cm, Ranska) ja Luke Fischer (211 cm, Armenia). Euroliigamörssäreitä vastaan vääntäminen on Madsenin mukaan antanut hänelle perspektiiviä siitä, missä hän taitotasonsa ja valmiuksiensa puolesta kulkee.

– Mukava haaste ja hyvä tilaisuus päästä mittaamaan omaa tasoa. On tuntunut siltä, että fyysisistä ominaisuuksista homma ei ainakaan jää kiinni. Nyt odotetaan että pääsisi täysikuntoiseksi pitkäksi ajaksi.

Urallaan 20 miesten maaottelua 2,8 pisteen ottelukeskiarvolla pelanneelle Madsenille avautuu helmikuun MM-karsintaikkunassa potentiaalisesti suuri rooli, kun Susijengin ison pään pelaajista Matti Nuutinen ja Alex Murphy ovat loukkaantuneina sivussa.

– Otan avosylin haasteen vastaan, Madsen uhkuu kysyttäessä Nuutisen ja Murphyn roolista erityisesti puolustuspäässä.

– Todella tärkeät pelit edessä ja kumpaakin matsia lähdetään voittamaan.

Susijengi ja Ranska kohtaavat Espoo Metro Areenalla torstaina 21.2. klo 19.00 alkaen. Suora lähetys käynnistyy YLE TV2:ssa klo 18.30.