Susijengin MM-haaveet murenivat, kun joukkue taipui Venäjälle ratkaisevassa viimeisessä MM-karsintaottelussa. Taiston tauottua Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann onnitteli MM-kisoihin lohkon viimeisenä joukkueena edennyttä Venäjää ansaitusta kisapaikasta.

– Pakotimme Venäjän esittämään parastaan voittaakseen meidät. He osoittivat urheutta ja luonnetta tavassa, millä he tulivat takaa-ajoasemasta takaisin mukaan peliin. He ovat kisapaikkansa ansainneet, Dettmann antoi tunnustusta Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Puolitoistavuotisen vuotta kestäneen monia nousuja ja laskuja sisältäneen MM-karsintaurakan päättyessä Dettmann kiitteli omaa joukkuettaan vuolaasti.

– Pelasimme nämä karsinnat erittäin hyvin, Dettmann linjasi viitaten Susijengin saalistamaan kuuteen voittoon kahdestatoista MM-karsintaottelusta.

– Pienenä koripallomaana pelaajapohjamme ei ole niin suuri kuin monella suuremmalla maalla. Karsintaikkunajärjestelmä oli meille erittäin vaikea; pelasimme lähes kaikki ottelut eri kokoonpanoin ja kärsimme yhtenään loukkaantumisista. Siitä huolimatta pelasimme viimeisen karsintaottelun viimeisen neljänneksen viimeisillä minuuteilla MM-kisapaikasta.

Susijengin urakka EM-karsinnoissa vuoden 2021 kisoihin käynnistyy ensimmäisellä EM-karsintaikkunalla 25.11.-3.12.2019.