NBA-valmentaja myönsi ottaneensa lahjuksia – pitkä vankeusrangaistus uhkaa

© Kuva: Getty Images

Boston Celticsin apuvalmentajana toimi Jerome Allen on myöntänyt ottaneensa lahjuksia vastaan ollessaan Pennin yliopistojoukkueen päävalmentajana.

Allen myönsi ottaneensa lahjuksia noin 300 000 dollarin edestä ja häntä odottaa pahimmassa tapauksessa 10 vuoden vankeusrangaistus. Allen auttoi floridalaismiljonääri Philip Esformesin poikaa, Morrisia, pääsemään Pennin yliopiston koripallojoukkueeseen. Allen antoi hänelle yksityisvalmennusta Miamissa asuen ylellisissä hotelleissa, ajellen limusiinilla ja käyden Miami Heatin peleissä. Harjoitussessioiden jälkeen Esformes ojensi Allenille muovikasseja, jotka sisälsivät 10 000 dollaria käteisenä.

Allenin mukaan Enformes ei ollut tarpeeksi hyvä pelatakseen Pennin joukkueessa, mutta laittoi hänet kuitenkin rekrytoitavien pelaajien listalle. Morris Esformes pääsi lopulta Penniin ja käy nyt seniorivuottaan, muttei ole pelannut yhtään peliä.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…