Naisten yliopistosarjassa Robert Morris ylsi Nina Augustinin johdolla konferenssinsa mestaruuteen ja varmisti paikkansa kovatasoisessa NCAA-lopputurnauksessa.

Robert Morris raivasi tiensä Northeast-konferenssin mestaruuteen Nina Augustinin onnistuneiden kaukoheittojen saattelemana. Joukkue kohtasi finaalissa viime kauden tapaan Saint Francisin ja sai kuitattua vuodentakaisen loppuottelun pettymyksen onnistuessaan nujertamaan vastustajansa lukemin 54-65 (26-32).

Augustin nousi joukkueensa kovimmaksi korintekijäksi pussittaessaan finaalissa 14 pistettä 34 peliminuutin aikana. Lisäksi Wartti-kasvatti nappasi kaksi levypalloa, tarjoili yhden syötön ja riisti pallon kertaalleen.

Loppuottelun päätteeksi Augustin nimettiin konferenssin All-NEC Tournament- joukkueeseen.

Finaalia edeltävässä välieräottelussa Robert Morris kaatoi Mount St. Marys’in niukasti numeroin 65-69 (26-33). Augustin esiintyi välierässä vakuuttavin ottein kirjauttaen 12 pistettä, kaksi levypalloa ja viisi syöttöä 29 minuutissa.

Robert Morrisin valtakunnallisen NCAA-turnauksen ensimmäinen ottelu pelataan loppuviikon aikana ja vastustaja sekä tarkempi aikataulu selviävät ensi yön aikana.

Koskimiehen American taipui konferenssifinaalissa

Elina Koskimiehen Americanin mestaruushaaveet kariutuivat konferenssifinaalissa, kun Bucknell punnersi kovassa kamppailussa voittoon lukemin 54-66 (24-27). Koskimies ylsi loppuottelussa viiteen pisteeseen ja merkkautti joukkueensa parhaimpana kuusi levypalloa. Lisäksi seniori tilastoi kolme syöttöä, kaksi riistoa sekä yhden torjunnan 34 minuutissa.

Ennen finaalia American päihitti välieräottelussa Lehighn numeroin 57-68 (35-38). Koskimies jäi kamppailussa pisteittä, mutta kirjautti tilastoriviinsä neljä levypalloa, kaksi syöttöä sekä kolme pallonriistoa.

Menestyksekkään neljännen kautensa päättävä Koskimies nimettiin kauden lopulla Patriot League-konferenssin Second-, All-Defensive sekä All-Academic-joukkueisiin.

Americanin ottelut jatkuvat keskiviikkona WNIT-kutsuturnauksen (Women’s National Invitation Tournament) merkeissä. Turnauksen avausvastus selviää ensi yön aikana.

Kalinin ja Karstenin Hofstra teki historiaa

Runkosarjan yhdeksänneksi sijoittunut Hofstra teki CAA-konferenssissa historiallisen tempun pudottamalla ensimmäistä kertaa sarjakärjen jatkosta jo puolivälierävaiheessa nujertaessaan runkosarjan voittaneen James Madisonin lukemin 57-50 (16-26). Marianne Kalin urakoi aloitusviisikossa 28 minuuttia tilastoiden kaksi pistettä, kuusi levypalloa ja yhden riiston. Sandra Karsten puolestaan merkkautti kolme pistettä, yhden levypallon ja yhden syötön 14 peliminuutissa.

Välierässä Hofstran toiveet finaalipaikasta kuitenkin kariutuivat, kun Towson kuritti vastustajaansa lukemin 48-69 (17-43). Karsten ylsi välieräottelussa kahdeksaan pisteeseen ja väänsi joukkueelleen lisäksi kaksi levypalloa ja kolme pallonriistoa 19 minuutissa. Kalinin viimeisen ottelun tehoiksi muodostuivat monipuoliset kaksi pistettä, yksi levypallo, yksi torjunta, kaksi riistoa ja peräti kuusi syöttöä 26 minuutissa.

Hofstran suomalaiskaksikon kolmas kausi päättyi 11 voittoon ja 22 tappioon. Avausviisikosta vakiopaikan lunastanut Kalin urakoi otteluissa keskimäärin 25 minuuttia 6,7 pisteen ja 5,2 levypallon keskiarvolla. Karsten pelasi keskimäärin 19 minuuttia ottelua kohden 3,5 pisteen ja 1,6 levypallon keskiarvolla nousten aloitusviisikkoon 12 kertaa.