Korisliigan hallitseva mestari Karhubasket on kiinnittänyt ensi kaudeksi kolme kotimaista pelaajaa.

Ensimmäistä kauttaan Karhubasketissa ja Korisliigassa pelaavat Eero Innamaa ja Mikael Laihonen ovat sopineet, että pelaajasopimuksissa kirjattuna olleet optiovuodet otetaan käyttöön. Se tarkoittaa sitä, että molemmat pelaajat jatkavat tulevalla kaudella Karhubasketin rivistössä.

Huhtikussa 25 vuotta täyttävä Laihonen on pelannut kuluvalla kaudella 24 ottelussa ja kirjannut tilastoihin rivin 2,8 pistettä ja 1,9 levypalloa. Peliaikaa on tullut hieman vajaat 10 minuuttia per ottelu. Marraskuussa Raision Palloseuran kasvatti teki Vilpas-ottelussa 10 pistettä, joka on toistaiseksi paras noteeraus.

20-vuotias Innamaa on 29 ottelussa ja tehnyt 1,2 pistettä per ottelu. Turun NMKY:n kasvatin piste-ennätys yhdessä ottelussa on seitsemän pistettä, joka syntyi helmikuussa Kobria vastaan.

– Päätös Eeron ja Mikaelin optiovuoden käyttämisestä ei ollut seuran puolesta vaikea, Karhubasketin puheenjohtaja Vesa Ojala kertoo.

– He ovat osoittaneet sopeutuvansa hyvin ammattilaisympäristöön ja suunnitelma heidän kohdallaan on alusta asti ollut ainakin kahdesta vuodesta. Hyppäys pelikovuudessa 1-A divisioonasta Korisliigaan on ollut tietysti suuri ja lisäksi molemmille on sattunut kauden aikana pieniä loukkaantumisia.

– He ovat vähäisestä peliajasta huolimatta tehneet harjoituksissa esimerkillisesti töitä joukkueen ja oman kehittymisensä eteen. Me uskomme että heillä on hyvät eväät ensi kaudella samanlaiseen läpimurtoon, mitä pari nuorta miestä ovat täällä jo Jannen aikana tehneet, Ojala jatkaa.

Karhubasket ja Antti Niskasen ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen. 32-vuotias Niskanen pelaa kuluvalla kaudella ensimmäistä vuotta lakeuksilla ja on urallaan edustanut myös ToPo:a, Lappeenrannan NMKY:tä ja Seagullsia. 188-senttinen Sykin kasvatti on tällä kaudella pelannut 24 ottelussa ja tehnyt tilastoihin rivin 4,7 pistettä ja 4,1 levypalloa. Niskanen on upottanut kakkoset 55 prosentin ja kolmoset 35 prosentin tarkkuudella.

– ”Jumppa” on saanut uralleen aivan uudenlaista nostetta Kauhajoella ja olemme todella tyytyväisiä hänen jatkosopimukseensa, Ojala kommentoi sopimusta.

– Hänessä yhdistyy paljon kokemuksen tuomaa rauhallisuutta, johtajuutta ja sellaista esimerkillistä urheilijatyyppiä, jota me arvostamme korkealle. Jumppa vaatii harjoituksissa paljon itseltään ja muilta ja se auttaa tietysti meidän nuorempia pelaajia kehittymään.

– Pelkästään niitä suuren yleisön eniten seuraamia tilastokategorioita tuijottamalla ei saa mitään kuvaa hänen arvostaan meidän joukkueelle. Puolustustehokkuutta mittaavassa tilastossa Jumppa on nimittäin tällä hetkellä sarjan paras kotimainen pelaaja. Hänellä on nopeutta puolustaa vastustajien parhaita takamiehiä ja toisaalta voimaa ja kimmoisuutta riittää atleettisia laitureita vastaan.

– Isommassa kuvassa, kun katson näitä nykyvalmennustiimin kahta vuotta, niin juuri puolustus ja vahva levypallopeli ovat olleet avainasioita meille. Kun olemme kummallakin kaudella saaneet ne huonon alun jälkeen kuntoon, niin on tulosta alkanut tulla. Tämän pidämme vahvasti mielessä myös ensi kauden joukkuetta rakentaessamme, Ojala painottaa.