NBA:n pudotuspelit käynnistyvät lauantaina. Yksi suurimmista ennakkosuosikeista on kahtena edellisenä vuotena mestaruuden voittanut Golden State Warriors.

Golden State voitti läntisen konferenssin, mutta sillä ei ollut silti NBA:n paras voittoprosentti. Itäisessä konferenssissa parempaan voittoprosenttiin ylsivät konferenssivoiton vienyt Milwaukee Bucks (73,2%) sekä toiseksi sijoittunut Toronto Raptors (70,7%). Golden Staten voittoprosentti oli NBA:n kolmanneksi korkein 69,5%.

Konferenssit eivät ole kuitenkaan tasavertaisia, mikä selittää ainakin osittain Bucksin ja Raptorsin voittoprosentteja. Läntisessä konferenssissa tasoa pidetään yleisesti kovempana.

Viime vuoden mestari Warriors saa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaansa Los Angeles Clippersin, joka on kantanut tällä kaudella kaupungin ykkösjoukkueen viittaa. LeBron Jamesin tähdittämä LA Lakers on vielä uudelleenrakennusvaiheessa, eikä joukkue selviytynyt pudotuspeleihin.

Unibetin Triplatupla -podcastissa ex-pelaaja Ville Mäkäläinen sekä räppärinä tunnettu Miika Särmäkari (MC Särre) pohjustivat alkavia pudotuspelejä tuoreimmassa jaksossaan. Miehet saivat kuulijalta kysymyksen, joka sisälsi ajatusleikin, jossa joukkueiden tehokkain pelaaja joutuisi esimerkiksi loukkaantumisen takia sivuun. Mäkäläisen mukaan Golden State olisi sen pohjalta entistä ylivoimaisempi ennakkosuosikki.

– Mestaruus annetaan myös siinä tapauksessa Golden Statelle, Mäkäläinen toteaa nopeasti.

Golden Staten tapauksessa sivuun joutuisi Särmäkarin ja Mäkäläisen mukaan Kevin Durant.

– Jos muiltakin otettaisiin tehokkain pelaaja pois. Milwaukeelta Giánnis (Antetokoúnmpo) pois, Denveriltä (Nikola) Jokic pois, Torontolta Kawhi (Leonard) pois ja vaikka Houstonilta (James) Harden pois, niin Warriors olisi itse asiassa vielä ylivoimaisempi, jos otettaisiin parhaat pelaajat pois.

Warriorsin nipusta löytyy laatua vielä Durantin takaa. Stephen Curry, Klay Thompson ja esimerkiksi Draymond Green pystyvät kääntäämään pelejä hallitsevalle mestarille.

– Jos parhaat pelaajat otettaisiin pois, niin tasoerot kasvaisivat entistä suuremmiksi, koska monella joukkueella ei ole kuin se yksi supertähti. Golden State on siitä poikkeuksellinen, että he pelaavat parasta joukkuepalloa, plus se on täynnä all stars -äijiä, Mäkäläinen kehuu.