Susijengin laituri pelasi huippukauden Puolassa – ”Olen tosi tyytyväinen”

© Kuva: fiba.com

Carl Lindbom, 27, pelasi menneen kauden Puolan pääsarjassa Radomin joukkueessa. Kausi oli joukkueelle monin tavoin vaikea, mutta Lindbomille kausi oli menestys.

Radomin kausi oli hankala. Joukkue putosi Katajalle FIBA Europe Cupissa ennen Lindbomin liittymistä joukkueeseen ja myös sarjakausi oli joukkueelle hankala. Joukkue sijoittui Puolan liigassa lopulta sijalle 11 neljän voiton verran pudotuspelipaikasta.

– Kausi oli joukkueelta aikamoista ylä- ja alamäkeä. Organisaation ympärillä tapahtui kauden aikana kaikennäköistä ja joukkueeseen tuli paljon muutoksia. Meillä sattui rutkasti loukkaantumisia ja pelaajavaihdoksia kauden aikana. Pahin takaisku oli, kun ison puolalaispelaajan kausi loppui kesken ja se vaikutti suuresti joukkueeseen, koska kentällä pitää olla aina vähintään kaksi puolalaispelaajaa ja hän oli samalla yksi parhaista pelaajistamme.

– Olimme kauden alkaessa Rosa Radom, mutta Rosa meni konkurssiin. Onneksi löysimme hyvän uuden pääsponsorin joukkueelle. Myös organisaation sisällä tapahtui siis paljon muutoksia ja ylipäänsä oli hieman liikaa tapahtumia sekä joukkueessa että sen ympärillä. Sinänsä joukkueelle kausi oli aika vaikea, Lindbom arvioi joukkueen kautta Koripalloliiton tiedotteessa.

Vaikka joukkueen kauteen mahtui vaikeutensa, oli Lindbomin kausi erittäin hyvä. Lindbom sai peliaikaa keskimäärin yli 30 minuuttia ottelua kohden ja kiitti vastuusta 15,5 pisteen, 4,9 levypallon ja 1,4 syötön keskiarvoilla.

– Olen tosi tyytyväinen, että valmentaja antoi minulle vastuuta koko kauden ajan. Pystyin vastaamaan siihen ollen joukkueelle avuksi ja pystyin suorittamaan tasaisesti koko kauden. Siinä on aiemmin ollut parantamisen varaa. Nyt pystyin pelaamaan koko ajan tasaisesti ja korkealla tasolla.

Vahvana heittäjänä tunnettu Lindbom tuntee menneensä kauden aikana pelillisesti eteenpäin ja monipuolistuneen.

– Iso rooli kasvatti itseluottamusta ja kehitti minua joka osa-alueella. Erityisesti olen mielestäni kehittynyt selkeästi puolustuspelaamisessa, post-pelaamisessa sekä ylipäätänsä pelin lukemisessa, arvioi Lindbom.

Kokonaisuudessaan Lindbom nautti pelaamisesta Puolan liigassa.

– Koris oli nopeaa, mutta samalla tosi organisoitua. Kaikilla oli selvät taktiikat ja rooli mitä piti tehdä. Pidin siitä, että tiesin mitä minulta odotettiin ja haluttiin. Valmentajamme tiesi miten käyttää vahvuuksiani, sillä hänkin oli pelaajaurallaan heittävä nelospaikan pelaaja.

Hyvät lähtökohdat sopimusneuvotteluihin

Radom vakuuttui Lindbomista siinä määrin, että jatkosopimuksesta tullaan neuvottelemaan lähiviikkoina.

– Organisaatio oli minuun tosi tyytyväinen ja haluaisi minun jatkavan. Näen sen varteenotettavana vaihtoehtona, sillä viihdyin Radomissa hyvin. Tykkäsin olla siellä ja liigan taso on korkea. Katson kuitenkin myös mahdollisia muita vaihtoehtoja.

Viime kesänä Lindbom joutui odottamaan aivan kauden alun kynnykselle ennen kuin sopimusasiat varmistuivat. Tällä kertaa laituri lähtee luottavaisin mielin kesää kohti, kun yksi tarjous on jo näillä näkymin tulossa.

– Siinä on tietysti myös se puoli, että päätös pitäisi tehdä varmaan aika pian, sillä he eivät luonnollisestikaan halua odottaa liian pitkään. Nyt on kuitenkin hyvät fiilikset lähteä kesään ja varmaan tulee enemmän tarjouksia kuin edellisinä vuosina. Viime vuonna joutui esimerkiksi odottamaan vähän liiankin pitkään, mutta onneksi se lopulta kannatti.

Susijengin pelaajat ovat tottuneet ahertamaan kesän maajoukkueleireillä, mutta tämä kesä on pelaajille erilainen, sillä ohjelmassa on vain pari harjoitusturnausta loppukesästä. Lindbom ei aio kuitenkaan viettää kesää vain lepäillen.

– Ihmeellinen kesä edessä, kun ei ole virallisia maajoukkuepelejä. Tuntuu, että tässä on niin paljon aikaa kesällä, ettei oikein tiedä mitä tekisi. Kesä menee kuitenkin tietysti treenatessa ja nyt on paljon aikaa tehdä kehittäviä henkilökohtaisia treenejä ensi kautta silmällä pitäen.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.