Torontolla oli mahdollisuus varmistaa NBA-mestaruus kotikentällään viidennessä finaalissa, mutta taipui Golden Statelle 105-106. NBA:n kahden viimeisen minuutin raportissa kuitenkin todetaan, että Toronton Marc Gasolia rikottiin viimeisellä minuutilla, mutta se jäi viheltämättä.

Gasol ajoi korille 49 sekuntia ennen loppua, mutta DeMarcus Cousins teki hänen aikeensa tyhjiksi. Gasol kaatui maahan eikä pillin vihellystä kuulunut. Tilanne oli tuossa vaiheessa 106-103 Golden Statelle.

NBA:n julkaisemassa kahden viimeisen minuutin raportissa kuitenkin todetaan, että Cousins rikkoi Gasolia tilanteessa ja espanjalaispelaajan olisi kuulunut päästä vapaaheittoviivalle. Raportin mukaan Cousins otti Gasoliin kontaktia aiheuttaen sen, että Gasol epäonnistui yrityksessään. Vaikka virhe jäi viheltämättä, niin Torontolla oli vielä mahdollisuus nousta voittoon viime hetkillä, mutta joukkueen viimeinen hyökkäys epäonnistui.

Mestaruus on seuraavan kerran katkolla perjantaiaamuyönä, kun joukkueet kohtaavat Oaklandissa. Toronto johtaa ottelusarjaa 3-2.