Universiadeihin valmistautuva haastajamaajoukkue aloitti maaottelukesänsä upeasti, kun se kaatoi edellisissä universiadeissa kolmanneksi sijoittuneen Latvian lukemin 77-62 Riiassa pelatussa ottelussa.

Isäntäjoukkue Latvia oli ottelun alkupuolella niskan päällä, mutta Suomi pystyi kotijoukkueen kannoilla. Suomi sai toisella neljänneksellä juonesta kiinni ja pystyi hivuttautumaan 42-39-puoliaikajohtoon.

Toisella puoliajalla Suomi hivuttautui kori korilta Latvialta karkuun.

– Esitys oli ensimmäiseksi otteluksi erinomainen. Olemme treeneissä peräänkuuluttaneet intensiteettiä ja sitä nähtiin myös kentällä fyysistä Latviaa vastaan. Ottelun alussa palloskriinipuolustus tuotti meille vaikeuksia, mutta saimme korjattua sen toiselle jaksolle, kommentoi Hanno Möttölä ottelun päätyttyä Koripalloliiton tiedotteessa.

– Pystyimme hakemaan 19 hyökkäyslevypalloa, joka kertoo siitä taistelutahdosta, jota tänään pystyimme esittämään. Vaikka ohiheittoja tuli, pystyimme hakemaan hyökkäyslevypalloja niistä tilanteista. Onnistumisia nähtiin tänään kaikilta ja maltoimme antaa ne ylimääräiset syötöt oikeissa tilanteissa, Möttölä iloitsi.

Suomen pistekunkku oli tänään 19 pistettä säkittänyt ja 9 levypalloa hakenut Elias Valtonen, joka upotti pelitilanneheittonsa 8/11. Kaksinumeroisille ylsivät penkiltä 16 pistettä tuonut Edon Maxhuni sekä 14 pinnaa heittänyt Andre Gustavson.

Möttölä oli tyytyväinen joukkueen kokokentän puolustamiseen, joka oli Latviaa vastaan ajoittain jopa erinomaista.

– Kokokentän puolustusta on hieman vaikeaa harjoitella keskenään, koska treeneissä kaikki tietävät, mitä yritämme tehdä. Nyt sitä päästiin toteuttamaan ja se oli tänään yksi voiton avaimista.

Lassi (Tuovi) sanoi tänään pelin jälkeen, että tänään emme perääntyneet missään vaiheessa, vaan haastoimme rohkeasti läpi ottelun. Olimme juuri sellainen suomalainen joukkue, jota haluamme tulevaisuudessa olla: atleettinen, fyysinen ja sitä kautta myös hieman ilkeä, Möttölä summasi.

Miesten haastajamaajoukkue ei pitkään ehdi huilata ennen seuraavaa ottelua. Joukkue kohtaa Riiassa maanantaina kello 13.00 alkavassa ottelussa Ukrainan.